Overslaan en naar de inhoud gaan

OKT voor synchroonspringster Jansen en partner geschrapt

Geplaatst opvrijdag 2 april 2021 - 23:03

Het is onzeker of Inge Jansen uit Maasbracht en haar partner Celine van Duijn bij de Olympische Spelen van Tokio aan het synchroonspringen van de 3-meterplank mogen deelnemen.

Het tweetal zou van 18 tot en met 23 april in Tokio aan het olympisch kwalificatietoernooi deelnemen, maar de wereldzwembond FINA heeft het evenement voor de tweede keer geschrapt. De bond vindt dat er voor de deelnemers te veel gevaren kleven aan een reis naar Japan.

Gezondheid niet garanderen
FINA kan de gezondheid van atleten tijdens hun verblijf in Tokio niet garanderen. Aan deelname zijn door alle voorzorgsmaatregelen hoge kosten verbonden en komt een groot aantal deelnemers niet in aanmerking voor een inreisvisum. Deelnemers zouden bovendien drie dagen verplicht in quarantaine moeten, wat volgens FINA praktische problemen oplevert.

Van Duijn en Jansen hebben zich individueel al gekwalificeerd op respectievelijk 10-metertoren en 3-meterplank en wilden zich deze maand in Tokio ook plaatsen voor het 3-meter-synchroonspringen. FINA gaat op zoek naar een nieuwe datum en een andere locatie voor het toernooi.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen