Overslaan en naar de inhoud gaan

Officier was boos over kritiek in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opmaandag 25 april 2016 - 22:27

Officier van Justitie David van Kuppeveld was boos over de kritiek die hij kreeg op zijn optreden in de Valkenburgse zedenzaak.

Dat zei hij maandag in de uitzending van het VARA-programma De Aanklagers.

Harde woorden
Van Kuppeveld kreeg veel kritiek te verduren vanwege zijn optreden in de Valkenburgse zedenzaak. Hij pakte toen vooral de klanten van het misbruikte meisje hard aan. "Dat het gevolgen kan hebben voor hun huwelijk of relatie, daar zit ik niet mee. Deze mannen hadden seks met een minderjarige. Ik ga ze niet helpen dat geheim te houden", zei Van Kuppeveld daar toen over. In de maanden daarna pleegden twee verdachten in de zedenzaak zelfmoord.

Erg boos
Roger Bos, hoofdofficier van het parket Limburg, gaf later tegenover de Limburgse kranten aan spijt te hebben van de harde woorden van Van Kuppeveld. Een uitspraak die bij de officier van justitie in het verkeerde keelgat schoot. "Ik was aanvankelijk vooral erg boos op hem."

Lees ook: ‘Spijt van grote woorden’ officier in zedenzaak

Verwarrend
Van
Kuppeveld begreep vooral niet goed waar de kritiek ineens vandaan kwam. "Het was ook heel verwarrend, we hadden anderhalve week daarvoor nog een telefoontje gekregen van Herman Bolhaar (topman van het Openbaar Ministerie red.) om ons te feliciteren met het resultaat, het werk en de samenwerking."

Opinie
Zelf staat Van Kuppeveld nog steeds achter zijn woorden, bleek maandagavond. "In wezen is er niets anders gezegd dan dat wat wij normaal gesproken doen. Het is een confronterende boodschap, maar het is wel zoals het is." Wel gaf de aanklager aan dat het vreemd was om de opinie te zien omslaan. "Van iemand die eindelijk datgene roept wat iedereen toch wil dat eindelijk eens geroepen wordt", naar "iemand die schuldig zou zijn aan de dood van twee mensen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Officier weer fel onder vuur in Valkenburgse zedenzaak
'Verdachten loverboy-zaak Valkenburg niet thuis opgezocht'
Armin A. komt opnieuw op vrije voeten
Verdachten Valkenburgse zedenzaak weer voor de rechter
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen