Overslaan en naar de inhoud gaan

Officier was boos over kritiek in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opmaandag 25 april 2016 - 22:27

Officier van Justitie David van Kuppeveld was boos over de kritiek die hij kreeg op zijn optreden in de Valkenburgse zedenzaak.

Dat zei hij maandag in de uitzending van het VARA-programma De Aanklagers.

Harde woorden
Van Kuppeveld kreeg veel kritiek te verduren vanwege zijn optreden in de Valkenburgse zedenzaak. Hij pakte toen vooral de klanten van het misbruikte meisje hard aan. "Dat het gevolgen kan hebben voor hun huwelijk of relatie, daar zit ik niet mee. Deze mannen hadden seks met een minderjarige. Ik ga ze niet helpen dat geheim te houden", zei Van Kuppeveld daar toen over. In de maanden daarna pleegden twee verdachten in de zedenzaak zelfmoord.

Erg boos
Roger Bos, hoofdofficier van het parket Limburg, gaf later tegenover de Limburgse kranten aan spijt te hebben van de harde woorden van Van Kuppeveld. Een uitspraak die bij de officier van justitie in het verkeerde keelgat schoot. "Ik was aanvankelijk vooral erg boos op hem."

Lees ook: ‘Spijt van grote woorden’ officier in zedenzaak

Verwarrend
Van
Kuppeveld begreep vooral niet goed waar de kritiek ineens vandaan kwam. "Het was ook heel verwarrend, we hadden anderhalve week daarvoor nog een telefoontje gekregen van Herman Bolhaar (topman van het Openbaar Ministerie red.) om ons te feliciteren met het resultaat, het werk en de samenwerking."

Opinie
Zelf staat Van Kuppeveld nog steeds achter zijn woorden, bleek maandagavond. "In wezen is er niets anders gezegd dan dat wat wij normaal gesproken doen. Het is een confronterende boodschap, maar het is wel zoals het is." Wel gaf de aanklager aan dat het vreemd was om de opinie te zien omslaan. "Van iemand die eindelijk datgene roept wat iedereen toch wil dat eindelijk eens geroepen wordt", naar "iemand die schuldig zou zijn aan de dood van twee mensen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Officier weer fel onder vuur in Valkenburgse zedenzaak
'Verdachten loverboy-zaak Valkenburg niet thuis opgezocht'
Meer verdachten in Valkenburgse zedenzaak voor de rechter
Verdachten Valkenburgse zedenzaak weer voor de rechter
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen