Overslaan en naar de inhoud gaan

Officier was boos over kritiek in Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opmaandag 25 april 2016 - 22:27

Officier van Justitie David van Kuppeveld was boos over de kritiek die hij kreeg op zijn optreden in de Valkenburgse zedenzaak.

Dat zei hij maandag in de uitzending van het VARA-programma De Aanklagers.

Harde woorden
Van Kuppeveld kreeg veel kritiek te verduren vanwege zijn optreden in de Valkenburgse zedenzaak. Hij pakte toen vooral de klanten van het misbruikte meisje hard aan. "Dat het gevolgen kan hebben voor hun huwelijk of relatie, daar zit ik niet mee. Deze mannen hadden seks met een minderjarige. Ik ga ze niet helpen dat geheim te houden", zei Van Kuppeveld daar toen over. In de maanden daarna pleegden twee verdachten in de zedenzaak zelfmoord.

Erg boos
Roger Bos, hoofdofficier van het parket Limburg, gaf later tegenover de Limburgse kranten aan spijt te hebben van de harde woorden van Van Kuppeveld. Een uitspraak die bij de officier van justitie in het verkeerde keelgat schoot. "Ik was aanvankelijk vooral erg boos op hem."

Lees ook: ‘Spijt van grote woorden’ officier in zedenzaak

Verwarrend
Van
Kuppeveld begreep vooral niet goed waar de kritiek ineens vandaan kwam. "Het was ook heel verwarrend, we hadden anderhalve week daarvoor nog een telefoontje gekregen van Herman Bolhaar (topman van het Openbaar Ministerie red.) om ons te feliciteren met het resultaat, het werk en de samenwerking."

Opinie
Zelf staat Van Kuppeveld nog steeds achter zijn woorden, bleek maandagavond. "In wezen is er niets anders gezegd dan dat wat wij normaal gesproken doen. Het is een confronterende boodschap, maar het is wel zoals het is." Wel gaf de aanklager aan dat het vreemd was om de opinie te zien omslaan. "Van iemand die eindelijk datgene roept wat iedereen toch wil dat eindelijk eens geroepen wordt", naar "iemand die schuldig zou zijn aan de dood van twee mensen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Officier weer fel onder vuur in Valkenburgse zedenzaak
'Verdachten loverboy-zaak Valkenburg niet thuis opgezocht'
OM eist celstraf voor jeugdwerker in Valkenburgse zedenzaak
Anderhalf jaar cel geëist in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen