Overslaan en naar de inhoud gaan

Officier: 'Jeugdzorgmedewerker had seks met cliënten'

Geplaatst opdinsdag 24 april 2018 - 15:01

Voormalig jeugdzorgmedewerker Edy M. (48) uit Kerkrade zou een verhouding hebben gehad met twee cliënten. En dat, zo stelt officier van justitie Annemarie Kemp, is strafbaar.

Of er sprake was van een liefdesverhouding of, bijvoorbeeld, een innige vriendschap, zegt Kemp niet. "Ik kan niets over zijn proceshouding zeggen, dat is aan zijn advocaat."

Lees ook: 'Jeugdzorgmedewerker maakte misbruik van jongeren'

Seks met cliënten
De vrouwen waren ten tijde van de gebeurtenissen tussen de 22 en 24 jaar oud en werden geholpen door Stichting Jeugdzorg St. Joseph (SJSJ), waar Icarus en Het Keerpunt onder vallen. Edy was begeleider bij die stichting en bezocht de betreffende cliënten thuis. Volgens Kemp heeft hij seks gehad met beide vrouwen en daarmee misbruik gemaakt van zijn positie.

Lippen op elkaar
Hoe Edy zelf in de zaak staat, wil zijn advocaat Joost de Bruin niet zeggen. "Over deze zaak ga ik helemaal niks zeggen", zegt hij. "Dat heb ik zo met mijn cliënt afgesproken." De verdachte zou beide affaires niet volledig hebben ontkend tijdens verhoren bij de politie, maar ook daarover wil zijn raadsman niets kwijt.

Lees ook: Jeugdzorgmedewerker belaagd vanwege ontuchtzaak

Verklaring slachtoffer
Dinsdagmiddag werden de laatste punten van het onderzoek naar de man besproken in de rechtbank van Maastricht. De rechter vertelde dat één van de twee slachtoffers een schriftelijke verklaring heeft opgesteld, die waarschijnlijk wordt voorgedragen wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Wanneer dat gebeurt, is nog onduidelijk.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen