Overslaan en naar de inhoud gaan

Officier eist vrijspraak voor beledigen Erdogan

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 11:30

Het Openbaar Ministerie eist vrijspraak voor de 64-jarige man uit Sittard, die beledigende mailtjes zou hebben gestuurd over de Turkse president Erdogan.

"Het bewijs dat er beledigende teksten zijn verstuurd vanaf zijn computer is duidelijk. Maar het bewijs dat deze man die ook echt heeft verstuurd heb ik niet", zei de officier van justitie tijdens de zitting in Den Haag.

Iemand anders
Ook de verdachte zelf ontkent dat hij achter de mailtjes zit. Volgens de 64-jarige man zijn ze door iemand anders verstuurd. Dit zei hij vrijdag tijdens de behandeling bij de rechtbank in Den Haag.

Hitler en zwijn
De verdachte zou in de mails Erdogan hebben vergeleken met Adolf Hitler. Ook zou hij hem een zwijn hebben genoemd.
"Ik ben niet de enige geweest die op mijn computer zat. De computer stond in mijn kamer en ik kon niet altijd zien wie aan de computer zat. Bijvoorbeeld bij feestjes of ander bezoek."

Digibeet
De man zegt ook amper verstand te hebben van computers: "Ik ben digibeet en heb nooit mijn verzonden mails nagetrokken. In de loop van 2017 ben ik erachter gekomen wie de mailtjes wel heeft verstuurd."

Zoon
Verder beroept de man zich op zijn verschoningsrecht, wat mogelijk betekent dat een familielid de mails zou hebben verstuurd. Op de vraag van de rechter of het mogelijk zijn zoon kan zijn, geeft hij geen antwoord.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen