Overslaan en naar de inhoud gaan

Officiële opening 'Polenhotel': 'Alleen het groen ontbreekt'

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 18:35

Op een industrieterrein tussen Venlo en Sevenum was maandag de officiële opening van een complex waar 400 arbeidsmigranten kunnen wonen.

Een 'Polenhotel' heet het in de volksmond, maar het gebouw met 150 studio’s herbergt een veelheid aan nationaliteiten. De mensen die er wonen moeten een thuisgevoel krijgen in het pand dat behalve woningen ook voorziet in een pingpong- en pooltafel en een fitnessruimte.

Gebouw vol
Ondanks dat het gebouw vandaag officieel werd geopend worden er al sinds mei mensen gehuisvest. Het gebouw is zelfs al helemaal vol. Voor de open dag moesten enkele bewoners tijdelijk elders in het gebouw worden opgevangen zodat twee studio’s ook aan gasten getoond konden worden.

Weinig privacy
Een van de bewoners is de Poolse Ewa Kazmierczak. Ze woont tien maanden in Nederland en verbleef in die relatief korte tijd al op vijf verschillende plekken. De eerste locatie was in België op meer dan 100 kilometer van haar werk. Daarna woonde ze op plekken met weinig voorzieningen en privacy. "Ik ben dan ook erg blij met deze plek. Het heeft eigenlijk alles wat je wil, behalve wat groen in de omgeving."

Industrieterrein
Dat heeft alles te maken met de locatie op een industrieterrein ver van de bebouwde omgeving. Niet ideaal erkent ook locatiedirecteur Robert Kurzak. "Goede locaties zijn lastig te vinden. Toch denken we dat we met deze locatie 95 procent van alle wensen hebben ingevuld."

De initiatiefnemers van het arbeidsmigrantencomplex willen binnen vijf jaar 20.000 soortgelijke slaapplekken creëren in het hele land.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen