Overslaan en naar de inhoud gaan

Officiële opening 'Polenhotel': 'Alleen het groen ontbreekt'

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 18:35

Op een industrieterrein tussen Venlo en Sevenum was maandag de officiële opening van een complex waar 400 arbeidsmigranten kunnen wonen.

Een 'Polenhotel' heet het in de volksmond, maar het gebouw met 150 studio’s herbergt een veelheid aan nationaliteiten. De mensen die er wonen moeten een thuisgevoel krijgen in het pand dat behalve woningen ook voorziet in een pingpong- en pooltafel en een fitnessruimte.

Gebouw vol
Ondanks dat het gebouw vandaag officieel werd geopend worden er al sinds mei mensen gehuisvest. Het gebouw is zelfs al helemaal vol. Voor de open dag moesten enkele bewoners tijdelijk elders in het gebouw worden opgevangen zodat twee studio’s ook aan gasten getoond konden worden.

Weinig privacy
Een van de bewoners is de Poolse Ewa Kazmierczak. Ze woont tien maanden in Nederland en verbleef in die relatief korte tijd al op vijf verschillende plekken. De eerste locatie was in België op meer dan 100 kilometer van haar werk. Daarna woonde ze op plekken met weinig voorzieningen en privacy. "Ik ben dan ook erg blij met deze plek. Het heeft eigenlijk alles wat je wil, behalve wat groen in de omgeving."

Industrieterrein
Dat heeft alles te maken met de locatie op een industrieterrein ver van de bebouwde omgeving. Niet ideaal erkent ook locatiedirecteur Robert Kurzak. "Goede locaties zijn lastig te vinden. Toch denken we dat we met deze locatie 95 procent van alle wensen hebben ingevuld."

De initiatiefnemers van het arbeidsmigrantencomplex willen binnen vijf jaar 20.000 soortgelijke slaapplekken creëren in het hele land.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen