Overslaan en naar de inhoud gaan

Officiële opening 'Polenhotel': 'Alleen het groen ontbreekt'

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 18:35

Op een industrieterrein tussen Venlo en Sevenum was maandag de officiële opening van een complex waar 400 arbeidsmigranten kunnen wonen.

Een 'Polenhotel' heet het in de volksmond, maar het gebouw met 150 studio’s herbergt een veelheid aan nationaliteiten. De mensen die er wonen moeten een thuisgevoel krijgen in het pand dat behalve woningen ook voorziet in een pingpong- en pooltafel en een fitnessruimte.

Gebouw vol
Ondanks dat het gebouw vandaag officieel werd geopend worden er al sinds mei mensen gehuisvest. Het gebouw is zelfs al helemaal vol. Voor de open dag moesten enkele bewoners tijdelijk elders in het gebouw worden opgevangen zodat twee studio’s ook aan gasten getoond konden worden.

Weinig privacy
Een van de bewoners is de Poolse Ewa Kazmierczak. Ze woont tien maanden in Nederland en verbleef in die relatief korte tijd al op vijf verschillende plekken. De eerste locatie was in België op meer dan 100 kilometer van haar werk. Daarna woonde ze op plekken met weinig voorzieningen en privacy. "Ik ben dan ook erg blij met deze plek. Het heeft eigenlijk alles wat je wil, behalve wat groen in de omgeving."

Industrieterrein
Dat heeft alles te maken met de locatie op een industrieterrein ver van de bebouwde omgeving. Niet ideaal erkent ook locatiedirecteur Robert Kurzak. "Goede locaties zijn lastig te vinden. Toch denken we dat we met deze locatie 95 procent van alle wensen hebben ingevuld."

De initiatiefnemers van het arbeidsmigrantencomplex willen binnen vijf jaar 20.000 soortgelijke slaapplekken creëren in het hele land.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen