Overslaan en naar de inhoud gaan

Officiële opening 'Polenhotel': 'Alleen het groen ontbreekt'

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 18:35

Op een industrieterrein tussen Venlo en Sevenum was maandag de officiële opening van een complex waar 400 arbeidsmigranten kunnen wonen.

Een 'Polenhotel' heet het in de volksmond, maar het gebouw met 150 studio’s herbergt een veelheid aan nationaliteiten. De mensen die er wonen moeten een thuisgevoel krijgen in het pand dat behalve woningen ook voorziet in een pingpong- en pooltafel en een fitnessruimte.

Gebouw vol
Ondanks dat het gebouw vandaag officieel werd geopend worden er al sinds mei mensen gehuisvest. Het gebouw is zelfs al helemaal vol. Voor de open dag moesten enkele bewoners tijdelijk elders in het gebouw worden opgevangen zodat twee studio’s ook aan gasten getoond konden worden.

Weinig privacy
Een van de bewoners is de Poolse Ewa Kazmierczak. Ze woont tien maanden in Nederland en verbleef in die relatief korte tijd al op vijf verschillende plekken. De eerste locatie was in België op meer dan 100 kilometer van haar werk. Daarna woonde ze op plekken met weinig voorzieningen en privacy. "Ik ben dan ook erg blij met deze plek. Het heeft eigenlijk alles wat je wil, behalve wat groen in de omgeving."

Industrieterrein
Dat heeft alles te maken met de locatie op een industrieterrein ver van de bebouwde omgeving. Niet ideaal erkent ook locatiedirecteur Robert Kurzak. "Goede locaties zijn lastig te vinden. Toch denken we dat we met deze locatie 95 procent van alle wensen hebben ingevuld."

De initiatiefnemers van het arbeidsmigrantencomplex willen binnen vijf jaar 20.000 soortgelijke slaapplekken creëren in het hele land.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen