Overslaan en naar de inhoud gaan

Offermanns snapt beeld 'bestuurlijk aangeschoten wild'

Geplaatst opdinsdag 26 juli 2016 - 6:38

Ricardo Offermanns heeft begrip voor het beeld dat is ontstaan dat de provincie 'bestuurlijk aangeschoten wild' heeft benoemd tot voorzitter van verschillende natuurgebieden in Limburg.

"Om de feiten kun je niet heen", zegt de tot 60 uur taakstraf veroordeelde oud-burgemeester van Roerdalen en Meerssen. Offermanns kreeg die straf wegens medeplichtigheid aan schending van het ambtsgeheim, toen Jos van Rey hem tipte tijdens de burgemeestersbenoeming in Roermond.

Lees ook: Vraagtekens SP bij benoeming omstreden natuurvoorzitters

Meinweg
Offermanns wordt per 1 september voorzitter van Nationaal Park De Meinweg. "Ik doe het met passie voor en compassie met het gebied", zegt hij daarover. Als voormalig burgemeester van Roerdalen kent hij het gebied goed.

Belangen
De VVD'er zegt al voorzichtig begonnen te zijn. Hij ziet het werk als een lastige klus omdat hij te maken krijgt met veel partijen en conflicterende belangen. Hij noemt de natuur, de gemeenten Roerdalen en Roermond, maar ook een camping en hotel, de Maharishi en verschillende grond¬eigenaren. "Ik zie het als uitdaging om te bekijken hoe de verschillende partners er wat aan kunnen hebben." Offermanns weet dat de nationale parken na de decentralisatie met minder geld moeten uitkomen. "Het gaat erom hoe je met minder kosten, meer kunt doen."

Integriteit
Behalve Offermanns krijgen ook Herman Vrehen, Toine Gresel en Bert Kersten de voorzittershamer van een natuurgebied in Limburg. Net als Offermanns kwamen ook Vrehen en Gresel in opspraak vanwege integriteitskwesties. Voor de functie staat een bezoldiging van 5000 euro per jaar.

Lees ook: Bestuurders met omstreden verleden krijgen natuurpark

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vraagtekens SP bij benoeming omstreden natuurvoorzitters
'Provincie was zorgvuldig bij benoeming natuurvoorzitters'
Gedeputeerde: niet blijven afrekenen op foute handeling
Bestuurders met omstreden verleden voorzitter natuurpark
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen