Overslaan en naar de inhoud gaan

Offerfeest-oproep: geen vlees naar vluchtelingen Weert

Geplaatst opdonderdag 24 september 2015 - 10:01

Het heeft geen zin om vlees naar de vluchtelingen op de Van Horne Kazerne in Weert te brengen. De verwachting is dat veel mensen dat wel van plan zijn vanwege de start van het Offerfeest.

Dat valt te lezen op de Facebookpagina van de Nahda-moskee in Weert. De moskee is door de gemeente gevraagd het bericht verder te verspreiden.

Voorkomen
"Hoe goed ook bedoeld, het heeft dan ook géén zin om vlees naar de kazerne te komen brengen. Dit moeten we dus ook zien te voorkomen", valt te lezen op de Facebookpagina.

Offerfeest
Reden voor de oproep is de verwachting dat veel mensen vanwege het Offerfeest - het is gebruikelijk op die dag arme mensen te helpen - vlees zullen brengen naar de asielzoekers in Weert. Die zitten echter nog in de noodopvang en hebben daar geen eigen kookvoorziening. Ze krijgen allemaal centraal vanuit het COA bereid eten.

Geen vlees
Het COA verzoekt ook de asielzoekers daarom om geen vlees in ontvangst te nemen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moskeeën extra alert op radicalen onder vluchtelingen
Duizend vluchtelingen naar kazerne in Weert
Weert moet rekening houden met komst extra vluchtelingen
Ziekenhuis Weert gaat zieke vluchtelingen apart opvangen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen