Overslaan en naar de inhoud gaan

Offerfeest: 350 moslims bidden op voetbalveld

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 13:12

Zo'n 350 moslims in Venray zijn vrijdagochtend het Offerfeest begonnen met een gebed op het voetbalveld.

Vanwege de coronamaatregelen vond de organisatie het niet verstandig om het gebed in de verschillende moskeeën te houden, vandaar dat ze zochten naar alternatieven. Dat werd gevonden op de voetbalvelden van SV Venray. "Virologen zeggen dat je het gebed beter buiten kan houden dan dat je dit binnen doet. Toen kwamen we bij SV Venray uit", zegt Sammad Houbban van de Samenwerking Moskeeën Limburg.

Video: L1

Maatregelen
De organisatie had verschillende maatregelen genomen. Bij de ingang van het sportcomplex moesten bezoekers de handen wassen en werd van iedereen de temperatuur opgemeten. Voor het gebed had de organisatie linten gespannen om zo iedereen op anderhalve meter te laten bidden.

"Tijdens al onze gebedsdiensten roepen we mensen steeds op om anderhalve meter afstand te houden, geen handen te schudden, dat is goed voor iedereen", legt Houbban uit.

Uitzonderlijk
Normaal gesproken houden de verschillende moslimgemeenschappen in Venray ieder een eigen gebed. Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden werd het gebed vrijdag voor het eerst samen gehouden. De organisatie had rekening gehouden met zo'n 300 gelovigen, dat werden er iets meer.

Door de reisbeperkingen naar Turkije en Marokko, waar code oranje geldt, blijven dit jaar veel moslims in Nederland.

Kleinschalig
Het Offerfeest is een van de belangrijkste islamitische feesten van het jaar en vindt dit jaar plaats van 31 juli tot en met 3 augustus. Door het coronavirus loopt het feest voor veel moslims dit jaar behoorlijk anders. Normaal gesproken komen dan veel families en vrienden bij elkaar. Dit jaar worden moslims opgeroepen op het feest kleinschalig en binnen het eigen gezien te vieren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen