Overslaan en naar de inhoud gaan

Offerfeest: 350 moslims bidden op voetbalveld

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 13:12

Zo'n 350 moslims in Venray zijn vrijdagochtend het Offerfeest begonnen met een gebed op het voetbalveld.

Vanwege de coronamaatregelen vond de organisatie het niet verstandig om het gebed in de verschillende moskeeën te houden, vandaar dat ze zochten naar alternatieven. Dat werd gevonden op de voetbalvelden van SV Venray. "Virologen zeggen dat je het gebed beter buiten kan houden dan dat je dit binnen doet. Toen kwamen we bij SV Venray uit", zegt Sammad Houbban van de Samenwerking Moskeeën Limburg.

Video: L1

Maatregelen
De organisatie had verschillende maatregelen genomen. Bij de ingang van het sportcomplex moesten bezoekers de handen wassen en werd van iedereen de temperatuur opgemeten. Voor het gebed had de organisatie linten gespannen om zo iedereen op anderhalve meter te laten bidden.

"Tijdens al onze gebedsdiensten roepen we mensen steeds op om anderhalve meter afstand te houden, geen handen te schudden, dat is goed voor iedereen", legt Houbban uit.

Uitzonderlijk
Normaal gesproken houden de verschillende moslimgemeenschappen in Venray ieder een eigen gebed. Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden werd het gebed vrijdag voor het eerst samen gehouden. De organisatie had rekening gehouden met zo'n 300 gelovigen, dat werden er iets meer.

Door de reisbeperkingen naar Turkije en Marokko, waar code oranje geldt, blijven dit jaar veel moslims in Nederland.

Kleinschalig
Het Offerfeest is een van de belangrijkste islamitische feesten van het jaar en vindt dit jaar plaats van 31 juli tot en met 3 augustus. Door het coronavirus loopt het feest voor veel moslims dit jaar behoorlijk anders. Normaal gesproken komen dan veel families en vrienden bij elkaar. Dit jaar worden moslims opgeroepen op het feest kleinschalig en binnen het eigen gezien te vieren.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen