Overslaan en naar de inhoud gaan

Offerblok geliefd doelwit: kerk Sevenum alweer de dupe

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2020 - 7:27

Voor de derde keer in drie maanden tijd is het offerblok in de dagkapel van de Sint-Fabianus en Sebastianuskerk van Sevenum gestolen.

De boeven hebben zondagmiddag de geldkist met een waarde van 300 euro gestolen en de inhoud, tien euro, buitgemaakt, meldt Omroep Horst aan de Maas.

Populair
De geldkisten zijn de laatste tijd populair onder het geboefte. Bij de Lambertuskerk in Horst is de geldkist ook al een paar keer leeggeroofd en vernield.

Lees ook: Opnieuw geldkist leeggeroofd in kerk Horst: 'Zo jammer'

Blaadje
Sjaak Adriaanssen van de parochiekerk in Sevenum begrijpt weinig van de diefstal. "We hadden ook een blaadje bij het offerblok gehangen met de mededeling dat het blok twee keer per dag wordt geleegd", zo zegt hij tegen Omroep Horst aan de Maas. Maar dat heeft dus niet geholpen.

Geen oplossing
Een oplossing om de diefstal te voorkomen is er volgens Adriaanssen nog niet. Camerabewaking is te duur en gaat ten koste van de privacy van bezoekers. Een kaarsenautomaat is te duur. Maar wat Adriaanssen betreft blijft de dagkapel gewoon geopend.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen