Overslaan en naar de inhoud gaan

Offerblok geliefd doelwit: kerk Sevenum alweer de dupe

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2020 - 7:27

Voor de derde keer in drie maanden tijd is het offerblok in de dagkapel van de Sint-Fabianus en Sebastianuskerk van Sevenum gestolen.

De boeven hebben zondagmiddag de geldkist met een waarde van 300 euro gestolen en de inhoud, tien euro, buitgemaakt, meldt Omroep Horst aan de Maas.

Populair
De geldkisten zijn de laatste tijd populair onder het geboefte. Bij de Lambertuskerk in Horst is de geldkist ook al een paar keer leeggeroofd en vernield.

Lees ook: Opnieuw geldkist leeggeroofd in kerk Horst: 'Zo jammer'

Blaadje
Sjaak Adriaanssen van de parochiekerk in Sevenum begrijpt weinig van de diefstal. "We hadden ook een blaadje bij het offerblok gehangen met de mededeling dat het blok twee keer per dag wordt geleegd", zo zegt hij tegen Omroep Horst aan de Maas. Maar dat heeft dus niet geholpen.

Geen oplossing
Een oplossing om de diefstal te voorkomen is er volgens Adriaanssen nog niet. Camerabewaking is te duur en gaat ten koste van de privacy van bezoekers. Een kaarsenautomaat is te duur. Maar wat Adriaanssen betreft blijft de dagkapel gewoon geopend.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen