Overslaan en naar de inhoud gaan

Oeverzwaluw dwarsboomt herstel Maasoever

Geplaatst opwoensdag 17 mei 2017 - 7:44

Een afbrokkelend stuk Maasoever bij Broekhuizen kan voorlopig niet worden hersteld omdat overzwaluwen zich daar hebben genesteld.

Volgens De Limburger is het nog maar een kwestie van tijd eer het pad langs de oever in de Broekhuizerweerd wordt weggeslagen door de golven. Rijkswaterstaat is al door omwonenden gewaarschuwd, maar vanwege de beschermde vogels kan de oever nog niet hersteld worden.

Om wandelaars over het pad te waarschuwen zijn er al borden en linten geplaatst. Komende week worden er ter hoogte van de afkalving stenen in het water gegooid, om op die manier de golfslag te verminderen. Na het broedseizoen wordt de oever definitief hersteld.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Deel Broekhuizen wil geen parkeerplaats aan de Maas
veerpont tussen Kessel en Beesel
Nieuw veer tussen Kessel en Beesel
Terras Arcen Alt Arce
Arcen is de terrassenhoofdstad van Limburg
Bewoners krijgen eigen waterkering in Broekhuizen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen