Overslaan en naar de inhoud gaan

Oeps: Amerikanen trappen in grap over nieuwe naam America

Geplaatst opdonderdag 2 februari 2017 - 21:34

Een grap van een satirische website over de naamswijziging van het dorpje America, heeft in Amerika het nieuws gehaald.

De site Nieuwspaal - vol met satirische nieuwsberichten - berichtte eerder deze week dat het dorp na 200 jaar van naam wilde veranderen. Reden was de verkiezing van president Donald Trump.

Nieuwe naam
Het grappig bedoelde nieuwsbericht wordt in Amerika echter bloedserieus opgepakt door Sputniknews. Tussen al het serieuze nieuws over de nieuwe Amerikaanse president valt ineens te lezen dat het Limburgse dorp af wil van de naam vanwege de associatie met Trump. De nieuwe naam zou Teheran worden.

Knettergek
Ook citeert de site Teun van Woensel. De fictieve Americaan die op Nieuwspaal ook uitgebreid mag vertellen. "Mensen denken toch dat er een verband bestaat tussen America en Amerika. Maar wij willen juist niets te maken hebben met de knettergekke nationalist die daar nu president is", valt er in het Engels te lezen.

Carnavalskraker
Daarnaast haalt de site ook de carnavalsvideo aan die in januari werd gemaakt door The Bucket Boys. De Utrechters zakten af naar Limburg om een muur aan de grens van America te bouwen. Net zoals Trump dat wil.

Youtube, Bucket Boys
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Amerikanen na verkiezingen welkom in America
Americanen na nepnieuws: America blijft America!
Limburger bij inauguratie Trump: 'onfatsoenlijke mensen'
Ook Limburgse bedrijven maken zich zorgen over Trump
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen