Overslaan en naar de inhoud gaan

Odin Westen geïnstalleerd als opvolger Rossel

Geplaatst opvrijdag 7 februari 2020 - 11:15

Odin Westen uit Heerlen is geïnstalleerd als lid van het Limburgs Parlement voor GroenLinks.

Hij volgt Andy Rossel op.

Opgestapt
Die maakte twee maanden geleden bekend dat hij vanwege persoonlijke omstandigheden stopt als statenlid. Rossel zat sinds 2015 in het Limburgs Parlement. Daarvoor was hij vijf jaar gemeenteraadslid in Kerkrade.

Lees ook: Andy Rossel stopt als lid Provinciale Staten

Dank
In een korte toespraak bedankte gouverneur Theo Bovens Rossel “van harte voor zijn grote inzet voor de provincie Limburg en de Limburgers”. Hij wenste hem ook “alle sterkte toe voor de toekomst”.

Applaus
Rossel was zelf niet aanwezig bij zijn afscheid. Maar de gouverneur stelde het wel 'fantastisch' te vinden als het Limburgs Parlement met een applaus afscheid zou nemen van Rossel want 'wellicht kijkt hij mee.' En dat gebeurde vervolgens ook.

COC
Opvolger Odin Westen was al sinds een paar maanden burgercommissielid voor GroenLinks. Hij is ook voorzitter van het COC-Limburg. Westen legde de eed af met de aanhef “zo waarlijk helpe mij God almachtig.”

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen