Overslaan en naar de inhoud gaan

Ode aan Toon Hermans op oudejaarsavond op tv

Geplaatst opwoensdag 9 november 2016 - 16:54

De hommage die bekende Nederlandse artiesten halverwege december brengen aan Toon Hermans is op oudejaarsavond op tv te zien.

Op NPO 2 wordt die avond het Toon Hermans Gala uitgezonden. Dat gebeurt ter ere van de honderdste geboortedag van de cabaretier. Hermans zou op 17 december honderd jaar worden.

Chantal Janzen
Het gala wordt half december opgenomen in theater Carré. De zanger en cabaretier trad in zijn carrière liefst 550 keer op in het Amsterdamse theater. Onder meer Freek de Jonge, Wende Snijders, Hadewych Minis, Chantal Janzen en Paul van Vliet brengen dan een ode aan de in 2000 overleden Hermans. Cornald Maas presenteert het programma van de AVROTROS.

Overigens staat de omroep sowieso uitgebreid stil bij honderd jaar Toon Hermans. Zo is er vanaf 15 december een documentairereeks te zien waarin elke week een bekende Nederlandse cabaretier in het leven van een van de grootste cabaretiers die ons land heeft gekend, duikt. Onder meer Richard Groenendijk en Alex Klaasen zijn daarin te zien.

Musicalliedjes
Ook op de radio wordt stilgestaan bij Hermans. Zo zijn er op Radio 5 de hele maand vergeten musicalliedjes te horen die de zanger in de jaren vijftig schreef, vertolkt door artiesten van nu onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Paul en Freek winnen Toon Hermans Award
ANP, Toon Hermans
Eerbetoon Maurice Hermans aan vader Toon
Hommage aan Toon Hermans in Carré
Prinses Beatrix zingt Limburgs volkslied in Carré
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen