Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ode aan Toon Hermans op oudejaarsavond op tv

Geplaatst opwoensdag 9 november 2016 - 16:54

De hommage die bekende Nederlandse artiesten halverwege december brengen aan Toon Hermans is op oudejaarsavond op tv te zien.

Op NPO 2 wordt die avond het Toon Hermans Gala uitgezonden. Dat gebeurt ter ere van de honderdste geboortedag van de cabaretier. Hermans zou op 17 december honderd jaar worden.

Chantal Janzen
Het gala wordt half december opgenomen in theater Carré. De zanger en cabaretier trad in zijn carrière liefst 550 keer op in het Amsterdamse theater. Onder meer Freek de Jonge, Wende Snijders, Hadewych Minis, Chantal Janzen en Paul van Vliet brengen dan een ode aan de in 2000 overleden Hermans. Cornald Maas presenteert het programma van de AVROTROS.

Overigens staat de omroep sowieso uitgebreid stil bij honderd jaar Toon Hermans. Zo is er vanaf 15 december een documentairereeks te zien waarin elke week een bekende Nederlandse cabaretier in het leven van een van de grootste cabaretiers die ons land heeft gekend, duikt. Onder meer Richard Groenendijk en Alex Klaasen zijn daarin te zien.

Musicalliedjes
Ook op de radio wordt stilgestaan bij Hermans. Zo zijn er op Radio 5 de hele maand vergeten musicalliedjes te horen die de zanger in de jaren vijftig schreef, vertolkt door artiesten van nu onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Paul en Freek winnen Toon Hermans Award
ANP, Toon Hermans
Eerbetoon Maurice Hermans aan vader Toon
Hommage aan Toon Hermans in Carré
Prinses Beatrix zingt Limburgs volkslied in Carré
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen