Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ode aan Toon Hermans op oudejaarsavond op tv

Geplaatst opwoensdag 9 november 2016 - 16:54

De hommage die bekende Nederlandse artiesten halverwege december brengen aan Toon Hermans is op oudejaarsavond op tv te zien.

Op NPO 2 wordt die avond het Toon Hermans Gala uitgezonden. Dat gebeurt ter ere van de honderdste geboortedag van de cabaretier. Hermans zou op 17 december honderd jaar worden.

Chantal Janzen
Het gala wordt half december opgenomen in theater Carré. De zanger en cabaretier trad in zijn carrière liefst 550 keer op in het Amsterdamse theater. Onder meer Freek de Jonge, Wende Snijders, Hadewych Minis, Chantal Janzen en Paul van Vliet brengen dan een ode aan de in 2000 overleden Hermans. Cornald Maas presenteert het programma van de AVROTROS.

Overigens staat de omroep sowieso uitgebreid stil bij honderd jaar Toon Hermans. Zo is er vanaf 15 december een documentairereeks te zien waarin elke week een bekende Nederlandse cabaretier in het leven van een van de grootste cabaretiers die ons land heeft gekend, duikt. Onder meer Richard Groenendijk en Alex Klaasen zijn daarin te zien.

Musicalliedjes
Ook op de radio wordt stilgestaan bij Hermans. Zo zijn er op Radio 5 de hele maand vergeten musicalliedjes te horen die de zanger in de jaren vijftig schreef, vertolkt door artiesten van nu onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Paul en Freek winnen Toon Hermans Award
ANP, Toon Hermans
Eerbetoon Maurice Hermans aan vader Toon
Hommage aan Toon Hermans in Carré
Prinses Beatrix zingt Limburgs volkslied in Carré
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen