Overslaan en naar de inhoud gaan

Ode aan Toon Hermans op oudejaarsavond op tv

Geplaatst opwoensdag 9 november 2016 - 16:54

De hommage die bekende Nederlandse artiesten halverwege december brengen aan Toon Hermans is op oudejaarsavond op tv te zien.

Op NPO 2 wordt die avond het Toon Hermans Gala uitgezonden. Dat gebeurt ter ere van de honderdste geboortedag van de cabaretier. Hermans zou op 17 december honderd jaar worden.

Chantal Janzen
Het gala wordt half december opgenomen in theater Carré. De zanger en cabaretier trad in zijn carrière liefst 550 keer op in het Amsterdamse theater. Onder meer Freek de Jonge, Wende Snijders, Hadewych Minis, Chantal Janzen en Paul van Vliet brengen dan een ode aan de in 2000 overleden Hermans. Cornald Maas presenteert het programma van de AVROTROS.

Overigens staat de omroep sowieso uitgebreid stil bij honderd jaar Toon Hermans. Zo is er vanaf 15 december een documentairereeks te zien waarin elke week een bekende Nederlandse cabaretier in het leven van een van de grootste cabaretiers die ons land heeft gekend, duikt. Onder meer Richard Groenendijk en Alex Klaasen zijn daarin te zien.

Musicalliedjes
Ook op de radio wordt stilgestaan bij Hermans. Zo zijn er op Radio 5 de hele maand vergeten musicalliedjes te horen die de zanger in de jaren vijftig schreef, vertolkt door artiesten van nu onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Paul en Freek winnen Toon Hermans Award
ANP, Toon Hermans
Eerbetoon Maurice Hermans aan vader Toon
Hommage aan Toon Hermans in Carré
Prinses Beatrix zingt Limburgs volkslied in Carré
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen