Overslaan en naar de inhoud gaan

OCI Nitrogen gaat mestoverschot aanpakken

Geplaatst opdonderdag 30 november 2017 - 20:10

OCI Nitrogen gaat samen met Re-N Technology een grootschalige biogasinstallatie op industrieterrein Chemelot in Sittard-Geleen bouwen.

In de installatie zal mest worden omgezet naar biogas, gedroogde mestkorrels en zuiver water.

Mestoverschot
Het project zal worden gerealiseerd onder de naam ZittaBiogas Chemelot. De installatie moet een grote bijdrage leveren aan het oplossen van het mestoverschot in Nederland.

Ammoniak
​OCI gaat de installatie samen met Re-N Technology ontwikkelen. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en exploitatie van biogasinstallaties. OCI Nitrogen gaat het biogas gebruiken voor de productie van ammoniak en kunstmest op de site in Sittard-Geleen. Ook zal het restwarmte uit andere fabrieken leveren. Op deze manier wil het concern de CO2 uitstoot fors terugbrengen.

25.000 huishoudens
De biogasinstallatie gaat ongeveer 700.000 ton mest verwerken. Daarmee wordt 40 miljoen kubieke meter biogas geproduceerd. Dit staat gelijk aan het aardgasverbruik van 25.000 huishoudens. Het biogas wordt ingezet voor de kunstmestproductie van OCI Nitrogen.

Daarnaast is de installatie goed voor 4,5 miljoen kilo fosfaat. Dat wordt als droge mest verkocht aan het buitenland.

Banen
De nieuwe fabriek gaat enkele tientallen banen opleveren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten