Overslaan en naar de inhoud gaan

Océ-topman Schaaf vertrekt vanwege nieuwe koers

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 15:42

Bestuursvoorzitter Anton Schaaf van de Venlose printerfabrikant Océ is teruggetreden.

Dat heeft het bedrijf vrijdag bevestigd. Volgens de printerfabrikant treedt Schaaf terug in verband met de nieuwe koers die het bedrijf gaat volgen. Hij wordt opgevolgd door de Japans operationele directeur Minoru Asada.

Opgelopen verliezen
Schaaf was sinds 2014 de topman van Océ. Onder zijn leiding presteerde de printerontwikkelaar slecht en liepen de verliezen op. Van 25 miljoen euro in 2015 tot 54,5 miljoen euro in 2017. Océ maakte vorige week bekend dat het flink in de kosten gaat snijden. Dat zal onder andere ten koste gaan van de werkgelegenheid. Door de reorganisatie denken de bonden dat zo’n 200 banen in Venlo verdwijnen.

Lees ook: 'Flinke krimp Océ: 200 banen verdwijnen'

Paradepaardje
Eigenaar Canon wil 35 miljoen bezuiniging. Dat is een kostenreductie van 10 procent. Ook zal er gesnoeid worden in de onderzoeksafdeling, jarenlang het paradepaardje van het bedrijf. De verkoopafdeling zal versterkt worden. Na jaren van rode cijfers wil de Japanse eigenaar nu resultaten zien.

Grote onrust
Volgens CNV-bestuurder Rene Jongen komt het vertrek van Schaaf op een vervelend moment. "Er is grote onrust bij het bedrijf door de reorganisatie die voor de deur staat", zegt hij. "Door het vertrek van de CEO wordt die onrust nog groter."

Het bedrijf wil verder niets zeggen over reden van het vertrek van Schaaf

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen