Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Océ: 'Sociaal plan zeer genereus'

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 17:56

De poortactie die de vakbonden dinsdag hebben gehouden bij Océ in Venlo verstoren een constructief overleg. Dat zegt Océ in een verklaring.

Volgens het bedrijf is het sociaal plan dat is voorgesteld 'zeer genereus' en heeft de ondernemingsraad een positief advies gegeven.

Salesafdeling
De vakbonden deelden dinsdag aan de poorten een nieuwsbrief uit. Ze voerden op die manier actie tegen een reorganisatie die de printerfabrikant wil doorvoeren. Hierdoor verliezen volgens de bonden 30 medewerkers op de verkoopafdeling hun baan. Het bedrijf heeft het zelf over 15 banen. "Het gaat om drie kleine reorganisaties", zegt een woordvoerder van Océ.

'Océ-onwaardig'
Volgens René Jongen van CNV Vakmensen is het sociaal plan 'Océ-onwaardig'. "Vergeleken met het oude sociaal plan krijgen de medewerkers maar eenderde ontslagvergoeding mee."

Geen onderhandeling
De printerfabrikant wil met de bonden blijven praten, maar niet over aanpassing van het plan. "Meer zit er gewoon niet in", zegt de woordvoerder. "De OR heeft een positief advies uitgebracht over het sociaal plan, maar de bonden willen er nog meer uithalen."

Acties
In Venlo werken zo’n 3400 mensen. De bonden houden donderdag een ledenraadpleging. Ze sluiten niet uit dat de acties worden uitgebreid.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen