Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Océ: 'Sociaal plan zeer genereus'

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 17:56

De poortactie die de vakbonden dinsdag hebben gehouden bij Océ in Venlo verstoren een constructief overleg. Dat zegt Océ in een verklaring.

Volgens het bedrijf is het sociaal plan dat is voorgesteld 'zeer genereus' en heeft de ondernemingsraad een positief advies gegeven.

Salesafdeling
De vakbonden deelden dinsdag aan de poorten een nieuwsbrief uit. Ze voerden op die manier actie tegen een reorganisatie die de printerfabrikant wil doorvoeren. Hierdoor verliezen volgens de bonden 30 medewerkers op de verkoopafdeling hun baan. Het bedrijf heeft het zelf over 15 banen. "Het gaat om drie kleine reorganisaties", zegt een woordvoerder van Océ.

'Océ-onwaardig'
Volgens René Jongen van CNV Vakmensen is het sociaal plan 'Océ-onwaardig'. "Vergeleken met het oude sociaal plan krijgen de medewerkers maar eenderde ontslagvergoeding mee."

Geen onderhandeling
De printerfabrikant wil met de bonden blijven praten, maar niet over aanpassing van het plan. "Meer zit er gewoon niet in", zegt de woordvoerder. "De OR heeft een positief advies uitgebracht over het sociaal plan, maar de bonden willen er nog meer uithalen."

Acties
In Venlo werken zo’n 3400 mensen. De bonden houden donderdag een ledenraadpleging. Ze sluiten niet uit dat de acties worden uitgebreid.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen