Overslaan en naar de inhoud gaan

Obstacle Run op Asseltse Plassen gaat niet door

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 21:59

De Ultimate Warrior Obstacle Run, die op 1 en 2 september op de Asseltse Plassen gehouden zou worden, gaat niet door.

Het gebied waar Barry Lutgens en Maikel Zeegers de eerste editie van deze run gepland hadden, is van grote ecologische waarde en daarom gaat er een streep door dit evenement.

Te kwetsbaar
De organisatie had in het vroege voorjaar al een scan laten doen en op grond daarvan diverse maatregelen genomen, maar volgens een nieuwe scan in opdracht van de gemeente Roermond is het gebied te kwetsbaar om daar zo'n evenement te laten plaatsvinden. Voor de organisatoren is dat een stevige domper. Het kost Maikel Zeegers moeite om zijn teleurstelling tegen L1 onder woorden te brengen.

Veel aanmeldingen
Zo'n 1300 deelnemers hadden zich volgens Zeegers al voor het evenement aangemeld, maar die kunnen volgend voorjaar op de Noorderplas in Roermond aan de bak, want de organisatie gaat niet bij de pakken neerzitten en wil de wedstrijd op 20 en 21 april in de Roermondse Weerd laten doorgaan. Zeegers verwacht niet dat ecologie in het gebied waar ook Solar plaatsvindt roet in het eten gooit.

Deelnemers, die in het voorjaar niet aan de start willen verschijnen, krijgen hun inschrijfgeld terug. Wie heeft ingeschreven en aan de run op de Noorderplas wil deelnemen, wordt volgens Zeegers gedeeltelijk gecompenseerd.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen