Overslaan en naar de inhoud gaan

Obstacle Run op Asseltse Plassen gaat niet door

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 21:59

De Ultimate Warrior Obstacle Run, die op 1 en 2 september op de Asseltse Plassen gehouden zou worden, gaat niet door.

Het gebied waar Barry Lutgens en Maikel Zeegers de eerste editie van deze run gepland hadden, is van grote ecologische waarde en daarom gaat er een streep door dit evenement.

Te kwetsbaar
De organisatie had in het vroege voorjaar al een scan laten doen en op grond daarvan diverse maatregelen genomen, maar volgens een nieuwe scan in opdracht van de gemeente Roermond is het gebied te kwetsbaar om daar zo'n evenement te laten plaatsvinden. Voor de organisatoren is dat een stevige domper. Het kost Maikel Zeegers moeite om zijn teleurstelling tegen L1 onder woorden te brengen.

Veel aanmeldingen
Zo'n 1300 deelnemers hadden zich volgens Zeegers al voor het evenement aangemeld, maar die kunnen volgend voorjaar op de Noorderplas in Roermond aan de bak, want de organisatie gaat niet bij de pakken neerzitten en wil de wedstrijd op 20 en 21 april in de Roermondse Weerd laten doorgaan. Zeegers verwacht niet dat ecologie in het gebied waar ook Solar plaatsvindt roet in het eten gooit.

Deelnemers, die in het voorjaar niet aan de start willen verschijnen, krijgen hun inschrijfgeld terug. Wie heeft ingeschreven en aan de run op de Noorderplas wil deelnemen, wordt volgens Zeegers gedeeltelijk gecompenseerd.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen