Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Observatieteams zagen deals politiemol Mark M.'

Geplaatst opwoensdag 2 december 2015 - 5:50

Observatieteams van de politie zijn twee keer getuige geweest van een ontmoeting tussen de vermeende politiemol Mark M. (29) uit Weert en zijn vermoedelijke tussenpersoon, de 45-jarige Mark S. uit Eindhoven.

Dat hebben bronnen rond het onderzoek bevestigd tegenover de Limburgse kranten.

Apparaatjes
Rechercheurs zouden gezien hebben hoe Mark M. bij de twee afspraken in de regio Eindhoven apparaatjes overhandigde aan S. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat daar gestolen criminele informatie op stond. M. had als politiemedewerker jarenlang toegang tot geheime politiegegevens. Vermoedelijk werd voor het doorsluizen van gegevens betaald. De observatieteams hebben niet gezien dat geld werd overhandigd.

Ambtelijke corruptie en witwassen
Het OM heeft dinsdag bevestigd dat M. wordt verdacht van ambtelijke corruptie en het witwassen van geld. Eindhovenaar S. is volgens het justitie medeplichtig aan de ambtelijke corruptie. Verder wordt hij verdacht van omkoping en het op grote schaal witwassen van geld. Toen M. en S. eind september werden aangehouden werd er een geldbedrag van 235.000 euro gevonden.

Beperking opgeheven
De Weerter politieman M. mocht dinsdag, op de dag dat hij zijn 29e verjaardag vierde, voor het eerst sinds zijn aanhouding contact hebben met zijn Oekraïense vrouw en zijn familie. Ruim twee maanden zat hij in beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mocht praten. Dat de beperkingen van verdachten in deze zaak zijn opgeheven, hebben dinsdag ook Marcel Heuvelmans en Marijn Zuketto die Mark S. en Berry S. als advocaat bijstaan, bevestigd.

Klanten
Justitie ziet de 37-jarige autohandelaar Berry S. uit Veldhoven en de 33-jarige financieel adviseur Tom van H. uit Geldrop allebei als klanten van M.’s politie-informatie. Formeel worden ze verdacht van omkoping.

Onderzoek
De zaak rond de Weerter politiemol kwam aan het licht toen de politie bij een onderzoek naar valsheid in geschrifte door Jan L. uit Oirschot die een handel in exclusieve auto’s runt. Justitie onderzoekt of, en hoeveel onderzoeken door toedoen van Mark M. zijn stukgelopen.

Meer over deze zaak: woensdag in Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad

Lees hier eerdere berichten over Mark M.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook OM in beroep tegen uitspraak politiemol
Mark M. politiemol
Uitspraak in hoger beroep tegen politiemol Mark M.
Politiemol verkocht informatie voor vast bedrag per maand
'Onderzoek naar hennepteelt opgeblazen door politiemol'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen