Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Observatieteams zagen deals politiemol Mark M.'

Geplaatst opwoensdag 2 december 2015 - 5:50

Observatieteams van de politie zijn twee keer getuige geweest van een ontmoeting tussen de vermeende politiemol Mark M. (29) uit Weert en zijn vermoedelijke tussenpersoon, de 45-jarige Mark S. uit Eindhoven.

Dat hebben bronnen rond het onderzoek bevestigd tegenover de Limburgse kranten.

Apparaatjes
Rechercheurs zouden gezien hebben hoe Mark M. bij de twee afspraken in de regio Eindhoven apparaatjes overhandigde aan S. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat daar gestolen criminele informatie op stond. M. had als politiemedewerker jarenlang toegang tot geheime politiegegevens. Vermoedelijk werd voor het doorsluizen van gegevens betaald. De observatieteams hebben niet gezien dat geld werd overhandigd.

Ambtelijke corruptie en witwassen
Het OM heeft dinsdag bevestigd dat M. wordt verdacht van ambtelijke corruptie en het witwassen van geld. Eindhovenaar S. is volgens het justitie medeplichtig aan de ambtelijke corruptie. Verder wordt hij verdacht van omkoping en het op grote schaal witwassen van geld. Toen M. en S. eind september werden aangehouden werd er een geldbedrag van 235.000 euro gevonden.

Beperking opgeheven
De Weerter politieman M. mocht dinsdag, op de dag dat hij zijn 29e verjaardag vierde, voor het eerst sinds zijn aanhouding contact hebben met zijn Oekraïense vrouw en zijn familie. Ruim twee maanden zat hij in beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat mocht praten. Dat de beperkingen van verdachten in deze zaak zijn opgeheven, hebben dinsdag ook Marcel Heuvelmans en Marijn Zuketto die Mark S. en Berry S. als advocaat bijstaan, bevestigd.

Klanten
Justitie ziet de 37-jarige autohandelaar Berry S. uit Veldhoven en de 33-jarige financieel adviseur Tom van H. uit Geldrop allebei als klanten van M.’s politie-informatie. Formeel worden ze verdacht van omkoping.

Onderzoek
De zaak rond de Weerter politiemol kwam aan het licht toen de politie bij een onderzoek naar valsheid in geschrifte door Jan L. uit Oirschot die een handel in exclusieve auto’s runt. Justitie onderzoekt of, en hoeveel onderzoeken door toedoen van Mark M. zijn stukgelopen.

Meer over deze zaak: woensdag in Dagblad de Limburger en Limburgs Dagblad

Lees hier eerdere berichten over Mark M.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook OM in beroep tegen uitspraak politiemol
Mark M. politiemol
Uitspraak in hoger beroep tegen politiemol Mark M.
Politiemol verkocht informatie voor vast bedrag per maand
'Onderzoek naar hennepteelt opgeblazen door politiemol'
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen