Overslaan en naar de inhoud gaan

Obbicht eert beroemdste zoon met straatnaam

Geplaatst opzaterdag 22 april 2017 - 6:20

Luchtvaartpionier, kunstenaar, tropenarts en Homo Universalis Hub Frenken wordt geëerd met een straat in zijn eigen Obbicht.

Op een steenworp afstand van zijn ouderlijk huis wordt zaterdag het Dr. Hub Frenkenpad onthuld. Het initiatief komt van het Obbichtse ecrevissecomité. Zij noemt Frenken ook wel 'een van de grootste zonen' van het dorp.

Pionier
Frenken werd 110 jaar geleden geboren in Obbicht. Voor de Tweede Wereldoorlog was hij gezagvoerder bij de KLM op de Indiëroute. Frenken schreef over die tijd later het boek 'Piet Soer en anderen van de oude Indiëroute'. Na de oorlog werkte Frenken als arts op Curacao. Hij promoveerde in Mexico aan een proefschrift over de bestrijding van lepra.

Dialect
Hij eerde zijn Obbichtse roots met de dialectdichtbundel 'Sjetse van vreuger oet 'n dorp in Zuid-Limburg'. Het Dr. Hub Frenkenpad wordt in het bijzijn van familie geopend.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gaslek door klussen in de tuin in Obbicht
Brand speeltuin Obbicht 13 okt 2019
'Speeltuinpyromanen Obbicht melden zich bij politie'
Nieuw klimtoestel speeltuin 't Ruiberke Obbicht
Eindelijk nieuw klimrek Obbicht: speeltuin misschien dicht
Brand speeltuin Obbicht 13 okt 2019
Speeltuin in Obbicht door brandstichting verwoest
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen