Overslaan en naar de inhoud gaan

Nys en Simakala niet meer op Roda-training, Bisseck in basis

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 14:23

Pieter Nys krijgt geen contract voorgeschoteld van Roda JC, dat er bovendien vanuit gaat dat Chance Simakala verkast.

Dat heeft coach Jean-Paul de Jong donderdag na Roda's afsluitende training voor de uitwedstrijd tegen TOP Oss laten weten.

Niet in aanmerking
Nys en Simakala ontbraken donderdag op de training. De Belgische ex-MVV-speler, die na zijn contractontbinding bij de Sterrendragers transfervrij was, trainde bij Roda mee in de hoop een contract te verdienen. "We hebben hem woensdag laten weten dat hij daarvoor niet in aanmerking komt", aldus De Jong.

Simakala
Van Simakala, die nog een contract tot het eind van het seizoen heeft bij de Koempelclub, is al langer bekend dat hij mag vertrekken. Donderdag ontbrak de Duitser op de training, omdat hij met een club in gesprek is over een overgang. De transfermarkt is tot en met vrijdagavond geopend.

Verburgh geblesseerd
De Jong kan de komende weken niet beschikken over Niels Verburgh. De centrale verdediger viel vorige week in de wedstrijd tegen FC Volendam uit met een knieblessure en is daardoor voorlopig uit de roulatie. Yann Aurel Bisseck, huurling van 1. FC Köln, neemt in Oss zijn plek in het basiselftal over.

Energie
Of de coach nog meer wijzigingen in zijn basiselftal gaat voeren, wil hij donderdag nog niet zeggen. Zo speelde Roda tegen Volendam de tweede helft in een gewijzigd systeem en maakte invaller Mart Remans daarbij een sterke indruk. "Hij brengt veel energie in het team. Daar waren we tevreden over", aldus De Jong.

Ziek
Reservedoelman Radomir Novakovic ontbreekt vanwege ziekte vrijdag in de wedstrijdselectie. Richard Jensen keert na lang blessureleed terug op de reservebank, net als de vorige week niet in de selectie opgenomen Roshon van Eijma.

De wedstrijd TOP Oss-Roda JC Kerkrade is vrijdagavond vanaf 20:00 uur rechtstreeks te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen