Overslaan en naar de inhoud gaan

Nys en Simakala niet meer op Roda-training, Bisseck in basis

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 14:23

Pieter Nys krijgt geen contract voorgeschoteld van Roda JC, dat er bovendien vanuit gaat dat Chance Simakala verkast.

Dat heeft coach Jean-Paul de Jong donderdag na Roda's afsluitende training voor de uitwedstrijd tegen TOP Oss laten weten.

Niet in aanmerking
Nys en Simakala ontbraken donderdag op de training. De Belgische ex-MVV-speler, die na zijn contractontbinding bij de Sterrendragers transfervrij was, trainde bij Roda mee in de hoop een contract te verdienen. "We hebben hem woensdag laten weten dat hij daarvoor niet in aanmerking komt", aldus De Jong.

Simakala
Van Simakala, die nog een contract tot het eind van het seizoen heeft bij de Koempelclub, is al langer bekend dat hij mag vertrekken. Donderdag ontbrak de Duitser op de training, omdat hij met een club in gesprek is over een overgang. De transfermarkt is tot en met vrijdagavond geopend.

Verburgh geblesseerd
De Jong kan de komende weken niet beschikken over Niels Verburgh. De centrale verdediger viel vorige week in de wedstrijd tegen FC Volendam uit met een knieblessure en is daardoor voorlopig uit de roulatie. Yann Aurel Bisseck, huurling van 1. FC Köln, neemt in Oss zijn plek in het basiselftal over.

Energie
Of de coach nog meer wijzigingen in zijn basiselftal gaat voeren, wil hij donderdag nog niet zeggen. Zo speelde Roda tegen Volendam de tweede helft in een gewijzigd systeem en maakte invaller Mart Remans daarbij een sterke indruk. "Hij brengt veel energie in het team. Daar waren we tevreden over", aldus De Jong.

Ziek
Reservedoelman Radomir Novakovic ontbreekt vanwege ziekte vrijdag in de wedstrijdselectie. Richard Jensen keert na lang blessureleed terug op de reservebank, net als de vorige week niet in de selectie opgenomen Roshon van Eijma.

De wedstrijd TOP Oss-Roda JC Kerkrade is vrijdagavond vanaf 20:00 uur rechtstreeks te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen