Overslaan en naar de inhoud gaan

Nys en Simakala niet meer op Roda-training, Bisseck in basis

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 14:23

Pieter Nys krijgt geen contract voorgeschoteld van Roda JC, dat er bovendien vanuit gaat dat Chance Simakala verkast.

Dat heeft coach Jean-Paul de Jong donderdag na Roda's afsluitende training voor de uitwedstrijd tegen TOP Oss laten weten.

Niet in aanmerking
Nys en Simakala ontbraken donderdag op de training. De Belgische ex-MVV-speler, die na zijn contractontbinding bij de Sterrendragers transfervrij was, trainde bij Roda mee in de hoop een contract te verdienen. "We hebben hem woensdag laten weten dat hij daarvoor niet in aanmerking komt", aldus De Jong.

Simakala
Van Simakala, die nog een contract tot het eind van het seizoen heeft bij de Koempelclub, is al langer bekend dat hij mag vertrekken. Donderdag ontbrak de Duitser op de training, omdat hij met een club in gesprek is over een overgang. De transfermarkt is tot en met vrijdagavond geopend.

Verburgh geblesseerd
De Jong kan de komende weken niet beschikken over Niels Verburgh. De centrale verdediger viel vorige week in de wedstrijd tegen FC Volendam uit met een knieblessure en is daardoor voorlopig uit de roulatie. Yann Aurel Bisseck, huurling van 1. FC Köln, neemt in Oss zijn plek in het basiselftal over.

Energie
Of de coach nog meer wijzigingen in zijn basiselftal gaat voeren, wil hij donderdag nog niet zeggen. Zo speelde Roda tegen Volendam de tweede helft in een gewijzigd systeem en maakte invaller Mart Remans daarbij een sterke indruk. "Hij brengt veel energie in het team. Daar waren we tevreden over", aldus De Jong.

Ziek
Reservedoelman Radomir Novakovic ontbreekt vanwege ziekte vrijdag in de wedstrijdselectie. Richard Jensen keert na lang blessureleed terug op de reservebank, net als de vorige week niet in de selectie opgenomen Roshon van Eijma.

De wedstrijd TOP Oss-Roda JC Kerkrade is vrijdagavond vanaf 20:00 uur rechtstreeks te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen