Overslaan en naar de inhoud gaan

NVWA weer op tijgermuggenjacht in Sittard

Geplaatst opwoensdag 4 augustus 2021 - 11:43

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) zijn weer in Sittard om de Aziatische mug te bestrijden.

Dat meldt lokale nieuwssite BieOs.

Eén mug
Vorig jaar werden in Sittard 373 tijgermuggen weggehaald uit verschillende wijken. Na een nieuwe melding vorige maand is de NVWA deze week weer begonnen met een onderzoek in Sittard, maar tot nu toe werd er slechts één mug gevonden.

Brief
Bewoners van Overhoven, de Baandert en Vrangendael kregen een brief met de vraag om ambtenaren toe te laten, zodat ze de tuinen controleren op aanwezigheid van de mug. De dienst kan broedplaatsen verwijderen of bestrijden met een larvendodend middel. Vorig jaar werden de meeste tijgermuggen gevonden in de wijk Overhoven.

Ziektes
De exotische mug is in Nederland ongewenst omdat de mug infectieziekten kan overdragen. De kans dat de muggen die tot nu toe in Sittard zijn aangetroffen virussen zoals knokkelkoorts overdragen is echter verwaarloosbaar klein, zegt een woordvoerster van de NVWA.

Ook noemt ze het aantal muggen dat vorig jaar is gedood niet schrikbarend hoog.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen