Overslaan en naar de inhoud gaan

NVWA waarschuwt voor kipburgers van Mora

Geplaatst opdinsdag 10 december 2019 - 22:39

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA heeft dinsdagavond een veiligheidswaarschuwing afgegeven voor kipburgers van de Maastrichtse snackfabrikant Mora.

De Mora-kipburgers in een verpakking van 4 maal 70 gram met drie lotcodes (L9246, L9288 en L9289) bevatten melkeiwit.

Ingrediƫntenlijst
Dat er melkeiwit in zit, zou op de verpakking moeten staan. Maar het is in dit geval niet vermeld in de ingrediƫntenlijst. De lotcode is volgens de NVWA te vinden aan de onderkant van de verpakking.

Gezondheidsklachten
Het melkeiwit kan geen kwaad voor mensen die geen allergie hebben. Maar mensen die er wel overgevoelig voor zijn, kunnen er klachten door krijgen. Geadviseerd wordt dan ook de kipburgers niet te eten. Mensen die de bewuste verpakkingen in huis hebben, kunnen het geld terugkrijgen als ze de desbetreffende lotcode uit de verpakking knippen en die opsturen naar Mora.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen