Overslaan en naar de inhoud gaan

NVWA hield vier Limburgse restaurants streng in het oog

Geplaatst opzaterdag 1 juli 2017 - 10:18

Vier restaurants in Limburg stonden tussen november 2015 en augustus vorig jaar onder verscherpt toezicht van de NVWA, de Nederlandse voedsel- en Warenautoriteit.

De zaken in Velden, Brunssum en twee keer in Maastricht staan op een lijst van 129 Nederlandse restaurants die in handen is van RTL Nieuws. Al die zaken kregen in die periode een boete voor zaken als slechte hygiëne of problemen met de voedselveiligheid.

Chinees
Opvallend is dat drie van de Limburgse restaurants een Chinese keuken hebben. De Chinese Muur in Velden, Mandarin in Brunssum en Wok Geusselt in Maastricht hebben verder gezelschap van grillroom Lezzet in Maastricht. De restaurants kwamen allemaal onder verscherpt toezicht omdat ze ook na meerdere inspecties door de NVWA hun zaken niet op orde hadden. Alle vier de zaken waren bij inspecties niet schoon genoeg. Ook werden etenswaren regelmatig niet koel genoeg bewaard.

Omkoping
Erg bont maakte de eigenaar van het Wokrestaurant onderin het Geusseltstadion in Maastricht. Dat bedrijf stond onder toezicht omdat het er niet schoon was. Toen de eigenaar daar voor een derde keer op werd aangesproken, probeerde hij de inspecteur van de NVWA om te kopen. Het bedrijf bleef daarop onder toezicht staan, en er volgde zelfs een voornemen tot sluiting. De zaak heeft inmiddels een nieuwe eigenaar, de vorige werd begin dit jaar failliet verklaard.

Oude bami
Bij de chinees in Brunssum constateerde de inspectiedienst eind 2015 onder meer dat de nasi en bami die aan het eind van de dag overbleef, de volgende dag nog werd verkocht. Bij deze zaak waren er bovendien problemen, omdat de eigenaars erg slecht Nederlands spraken.

Open zakken
Schoonmaken was ook het probleem bij de Chinese Muur in Velden. Ook werd het meel dat daar werd gebruikt, aanvankelijk in open zakken bewaard. Bij de Maastrichtse grillroom Lezzet was ook de hygiëne niet in orde, en de bewaartemperatuur van bederfelijke waar te hoog.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roest, keutels en rotting: Limburgse zaken op lijst NVWA
Toine Hermsen
Toine Hermsen sluit deuren in centrum Maastricht
Drie nieuwe Bib Gourmands voor Limburg
Ober bediening restaurant voedsel eten
Toprestaurants overwegen opnieuw afhaal- en bezorgservice
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen