Overslaan en naar de inhoud gaan

NVWA hield vier Limburgse restaurants streng in het oog

Geplaatst opzaterdag 1 juli 2017 - 10:18

Vier restaurants in Limburg stonden tussen november 2015 en augustus vorig jaar onder verscherpt toezicht van de NVWA, de Nederlandse voedsel- en Warenautoriteit.

De zaken in Velden, Brunssum en twee keer in Maastricht staan op een lijst van 129 Nederlandse restaurants die in handen is van RTL Nieuws. Al die zaken kregen in die periode een boete voor zaken als slechte hygiëne of problemen met de voedselveiligheid.

Chinees
Opvallend is dat drie van de Limburgse restaurants een Chinese keuken hebben. De Chinese Muur in Velden, Mandarin in Brunssum en Wok Geusselt in Maastricht hebben verder gezelschap van grillroom Lezzet in Maastricht. De restaurants kwamen allemaal onder verscherpt toezicht omdat ze ook na meerdere inspecties door de NVWA hun zaken niet op orde hadden. Alle vier de zaken waren bij inspecties niet schoon genoeg. Ook werden etenswaren regelmatig niet koel genoeg bewaard.

Omkoping
Erg bont maakte de eigenaar van het Wokrestaurant onderin het Geusseltstadion in Maastricht. Dat bedrijf stond onder toezicht omdat het er niet schoon was. Toen de eigenaar daar voor een derde keer op werd aangesproken, probeerde hij de inspecteur van de NVWA om te kopen. Het bedrijf bleef daarop onder toezicht staan, en er volgde zelfs een voornemen tot sluiting. De zaak heeft inmiddels een nieuwe eigenaar, de vorige werd begin dit jaar failliet verklaard.

Oude bami
Bij de chinees in Brunssum constateerde de inspectiedienst eind 2015 onder meer dat de nasi en bami die aan het eind van de dag overbleef, de volgende dag nog werd verkocht. Bij deze zaak waren er bovendien problemen, omdat de eigenaars erg slecht Nederlands spraken.

Open zakken
Schoonmaken was ook het probleem bij de Chinese Muur in Velden. Ook werd het meel dat daar werd gebruikt, aanvankelijk in open zakken bewaard. Bij de Maastrichtse grillroom Lezzet was ook de hygiëne niet in orde, en de bewaartemperatuur van bederfelijke waar te hoog.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roest, keutels en rotting: Limburgse zaken op lijst NVWA
Toine Hermsen
Toine Hermsen sluit deuren in centrum Maastricht
Drie nieuwe Bib Gourmands voor Limburg
Ober bediening restaurant voedsel eten
Toprestaurants overwegen opnieuw afhaal- en bezorgservice
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen