Overslaan en naar de inhoud gaan

NVWA: geen stappen tegen rokende Theo Hiddema

Geplaatst opdonderdag 15 februari 2018 - 12:43

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderneemt geen stappen tegen AVROTROS en het programma Dit was het nieuws.

In een aflevering had advocaat en FVD-Kamerlid Theo Hiddema uit Maastricht een sigaret gerookt. De waakhond onderzocht dat. Volgens de wet mag niet worden gerookt in een ruimte waar werkzaamheden worden verricht.

Proportioneel
Een woordvoerster laat donderdag weten dat is geconstateerd dat het gaat om 'een losstaand incident dat niet was voorzien'. "Bovendien was Hiddema met de sigaret maar heel even in beeld. Actie ondernemen zou niet proportioneel zijn", aldus de NVWA.

Lees ook: Rokende Hiddema in vizier NVWA

Wat ook meetelde voor de waakhond is dat de omroep zich de afgelopen jaren actief heeft geprofileerd als een omroep die roken verwerpt. Zo deed de zender vorig jaar mee aan de Stoptober-actie.

Doorlopend
Eerder werd de VPRO wel beboet voor een uitzending van Zomergasten waarin Hans Teeuwen zat te roken. "Maar dat was een andere situatie", stelt de zegsvrouw van NVWA. "Teeuwen zat drie uur lang doorlopend te roken."

Video: Avrotros/Youtube
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen