Overslaan en naar de inhoud gaan

NVM-voorzitter juicht inzichtelijkheid in huisbiedingen toe

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 18:34

De voorzitter van de Limburgse afdeling van Nederlandse Vereniging Makelaars (NVM) juicht het toe als er een systeem komt waarmee bieders kunnen zien welke prijzen worden geboden op een woning die te koop staat.

Dat zegt voorzitter Etienne Erkens woensdag in L1mburg Centraal.

Randstadtaferelen
De aanleiding is het nieuws dat de woningmarkt in Maastricht erg lijkt op de situatie in de Randstad. Daar is het aanbod heel klein en worden huizen vaak voor tienduizenden euro's boven de vraagprijs verkocht.

Lees ook: Gekte op de woningmarkt in Maastricht: 'Net Randstad'

Kansen
Als mensen kunnen zien wat anderen bieden, zou dat het probleem niet oplossen, maar worden de prijzen volgens Erkens wel inzichtelijker. De NVM is in Groningen online al met een proef begonnen. "Het biedt zeker kansen", zegt Erkens. "Althans de praktijk zou het moeten uitwijzen. Ik juich het toe. Het is uiteindelijk ook de keuze aan de verkoper."

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen