Overslaan en naar de inhoud gaan

NVM: Huizenprijzen gestegen, verkoop gedaald

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 11:45

De huizenprijzen in Limburg zijn in het tweede kwartaal gestegen vergeleken met vorig jaar. Het aantal verkochte huizen in onze provincie is gedaald, zo blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.

De makelaars die zijn aangesloten bij NVM verkochten in het tweede kwartaal in Limburg 1661 woningen. Dat is zo'n 8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde prijs van een koopwoning in onze provincie is met 17.000 euro gestegen naar 230.000 euro.

Krapte neemt toe
Volgens de makelaars komt de prijsstijging door de krapte op de woningmarkt. De vraag neemt toe, het aanbod neemt af. Dat is vooral slecht nieuws voor starters. Voor de nieuwkomers is het steeds moeilijker om een betaalbare woning te vinden. De verkooptijd is het afgelopen jaar ook fors teruggelopen. In onze provincie staat een huis gemiddeld 65 dagen te koop. Vorig jaar was dat nog 95 dagen.

Regionale verschillen
Er zijn in Limburg wel grote regionale verschillen. In Roermond kost een huis gemiddeld 212.000 euro, maar in de omgeving Weert ligt de gemiddelde prijs op 255 mille. In Zuid-Limburg wordt een huis het snelst verkocht. Daar duurt het gemiddeld 46 dagen. In Noord-Limburg moeten de verkopers meer geduld hebben, namelijk 81 dagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen