Overslaan en naar de inhoud gaan

NVM: Huizenprijzen gestegen, verkoop gedaald

Geplaatst opdonderdag 12 juli 2018 - 11:45

De huizenprijzen in Limburg zijn in het tweede kwartaal gestegen vergeleken met vorig jaar. Het aantal verkochte huizen in onze provincie is gedaald, zo blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM.

De makelaars die zijn aangesloten bij NVM verkochten in het tweede kwartaal in Limburg 1661 woningen. Dat is zo'n 8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde prijs van een koopwoning in onze provincie is met 17.000 euro gestegen naar 230.000 euro.

Krapte neemt toe
Volgens de makelaars komt de prijsstijging door de krapte op de woningmarkt. De vraag neemt toe, het aanbod neemt af. Dat is vooral slecht nieuws voor starters. Voor de nieuwkomers is het steeds moeilijker om een betaalbare woning te vinden. De verkooptijd is het afgelopen jaar ook fors teruggelopen. In onze provincie staat een huis gemiddeld 65 dagen te koop. Vorig jaar was dat nog 95 dagen.

Regionale verschillen
Er zijn in Limburg wel grote regionale verschillen. In Roermond kost een huis gemiddeld 212.000 euro, maar in de omgeving Weert ligt de gemiddelde prijs op 255 mille. In Zuid-Limburg wordt een huis het snelst verkocht. Daar duurt het gemiddeld 46 dagen. In Noord-Limburg moeten de verkopers meer geduld hebben, namelijk 81 dagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen