Overslaan en naar de inhoud gaan

NVJ: 'Onbegrijpelijk dat pers niet bij schouw Nicky mag zijn'

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 9:33

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt het onbegrijpelijk dat er een noodverordening komt voor de Brunssummerheide en dat de rechter geen pers toe wil laten bij de schouw van Nicky Verstappen op de Brunssummerheide.

Dit meldt Villamedia.

Rood lint
De gemeente Brunssum heeft een noodverordening afgegeven voor het gebied in de Brunssummerheide. Daar zal dinsdag een schouw worden uitgevoerd in de zaak van Nicky Verstappen. De Brunssummerheide gaat komende maandagavond 'op slot' en zal pas dinsdag 18:00 uur weer open zijn. Alles wordt afgezet met rood lint.

Procedure
"Daar zullen we de rechtbank en gemeente van op de hoogte stellen waarbij wij, als besluit ongewijzigd blijft, een procedure overwegen om toegang voor de pers af te dwingen", aldus NVJ-secretaris Thomas Bruning aan Villamedia. Bruning vervolgt: "Juist in zaken met grote maatschappelijke impact is volwaardige toegang voor de pers van groot belang. Rechtszaken dienen een openbaar karakter te hebben, dat zou een uitgangspunt moeten zijn bij alle onderdelen van een procedure."

Drie plekken
Boven het gebied geldt ook een vliegverbod en een verbod op drones. De schouw voert betrokken partijen sowieso langs drie plekken: de Heikop (waar Nicky op kamp was), de plek waar zijn lichaam werd gevonden en de kruising van de Schinvelderweg en de Grote Heiweg, waar verdachte Jos Brech tijdens het onderzoek is aangehouden.

De schouw wordt dinsdag lopend uitgevoerd. In totaal zullen er tien tot vijftien mensen meelopen. Pers en andere buitenstaanders zijn dus niet welkom.

Lees ook: Brunssummerheide op slot voor zaak Nicky Verstappen

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen