Overslaan en naar de inhoud gaan

NVJ: 'Onbegrijpelijk dat pers niet bij schouw Nicky mag zijn'

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 9:33

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt het onbegrijpelijk dat er een noodverordening komt voor de Brunssummerheide en dat de rechter geen pers toe wil laten bij de schouw van Nicky Verstappen op de Brunssummerheide.

Dit meldt Villamedia.

Rood lint
De gemeente Brunssum heeft een noodverordening afgegeven voor het gebied in de Brunssummerheide. Daar zal dinsdag een schouw worden uitgevoerd in de zaak van Nicky Verstappen. De Brunssummerheide gaat komende maandagavond 'op slot' en zal pas dinsdag 18:00 uur weer open zijn. Alles wordt afgezet met rood lint.

Procedure
"Daar zullen we de rechtbank en gemeente van op de hoogte stellen waarbij wij, als besluit ongewijzigd blijft, een procedure overwegen om toegang voor de pers af te dwingen", aldus NVJ-secretaris Thomas Bruning aan Villamedia. Bruning vervolgt: "Juist in zaken met grote maatschappelijke impact is volwaardige toegang voor de pers van groot belang. Rechtszaken dienen een openbaar karakter te hebben, dat zou een uitgangspunt moeten zijn bij alle onderdelen van een procedure."

Drie plekken
Boven het gebied geldt ook een vliegverbod en een verbod op drones. De schouw voert betrokken partijen sowieso langs drie plekken: de Heikop (waar Nicky op kamp was), de plek waar zijn lichaam werd gevonden en de kruising van de Schinvelderweg en de Grote Heiweg, waar verdachte Jos Brech tijdens het onderzoek is aangehouden.

De schouw wordt dinsdag lopend uitgevoerd. In totaal zullen er tien tot vijftien mensen meelopen. Pers en andere buitenstaanders zijn dus niet welkom.

Lees ook: Brunssummerheide op slot voor zaak Nicky Verstappen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen