Overslaan en naar de inhoud gaan

NVJ: 'Onbegrijpelijk dat pers niet bij schouw Nicky mag zijn'

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 9:33

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) vindt het onbegrijpelijk dat er een noodverordening komt voor de Brunssummerheide en dat de rechter geen pers toe wil laten bij de schouw van Nicky Verstappen op de Brunssummerheide.

Dit meldt Villamedia.

Rood lint
De gemeente Brunssum heeft een noodverordening afgegeven voor het gebied in de Brunssummerheide. Daar zal dinsdag een schouw worden uitgevoerd in de zaak van Nicky Verstappen. De Brunssummerheide gaat komende maandagavond 'op slot' en zal pas dinsdag 18:00 uur weer open zijn. Alles wordt afgezet met rood lint.

Procedure
"Daar zullen we de rechtbank en gemeente van op de hoogte stellen waarbij wij, als besluit ongewijzigd blijft, een procedure overwegen om toegang voor de pers af te dwingen", aldus NVJ-secretaris Thomas Bruning aan Villamedia. Bruning vervolgt: "Juist in zaken met grote maatschappelijke impact is volwaardige toegang voor de pers van groot belang. Rechtszaken dienen een openbaar karakter te hebben, dat zou een uitgangspunt moeten zijn bij alle onderdelen van een procedure."

Drie plekken
Boven het gebied geldt ook een vliegverbod en een verbod op drones. De schouw voert betrokken partijen sowieso langs drie plekken: de Heikop (waar Nicky op kamp was), de plek waar zijn lichaam werd gevonden en de kruising van de Schinvelderweg en de Grote Heiweg, waar verdachte Jos Brech tijdens het onderzoek is aangehouden.

De schouw wordt dinsdag lopend uitgevoerd. In totaal zullen er tien tot vijftien mensen meelopen. Pers en andere buitenstaanders zijn dus niet welkom.

Lees ook: Brunssummerheide op slot voor zaak Nicky Verstappen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen