Overslaan en naar de inhoud gaan

Nuth wil fuseren met Onderbanken en Schinnen

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 21:34

Nuth kiest voor fusie met Onderbanken en Schinnen. De raad stemde dinsdag nipt met 9 tegen 7 voor de fusie en tegen een samenwerking met Simpelveld en Voerendaal.

Coalitiepartij VVD was de beslissende factor. De partij sloot zich aan bij de oppositie. De overige coalitiepartijen CDA, GroenLinks en Leefbaar Nuth waren tegen een toekomstige fusie. Zij wilden samenwerken met de gemeenten Voerendaal en Simpelveld.

Polsen
Daarnaast wilden ze dat het college van burgemeester en wethouders de overige buurgemeenten waaronder Valkenburg, Beek en Meerssen zouden polsen voor een eventuele fusie in de toekomst.

Grote noodzaak
De oppositiepartijen Groot Nuth, Burger Belangen Nuth, PvdA en Trots Nuth willen niet langer wachten. Volgens de partijen is de noodzaak van fusie groot omdat er steeds meer taken bij de gemeenten worden neergelegd.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Schinnen stemt in met gemeentelijke fusie
​Parkstadgemeenten stellen overleg over samenwerking uit
Positief advies nieuwe vorming gemeente Beekdaelen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen