Overslaan en naar de inhoud gaan

Nuth klaagt lokaal weekblad aan

Geplaatst opdonderdag 24 maart 2016 - 6:49

Een meerderheid in de gemeenteraad van Nuth wil de Raad voor de Journalistiek inschakelen omdat weekblad Nuth & Omstreken te vaak geen hoor en wederhoor zou toepassen.

De coalitiepartijen CDA, Leefbaar Nuth, GroenLinks en VVD dienden daartoe woensdag in de raadsvergadering een motie in. Deze werd gesteund door de PvdA.

Beschuldiging
Aanleiding voor de motie is dat N&O VVD-raadslid Daniëlle Maas letterlijk beschuldigde van machtsmisbruik omdat zij de tennisbaan in Wijnandsrade zou willen kopen. Die komt na de tennisfusie in Nuth vrij.

'Betrouwbare bronnen'
Het weekblad zegt zich te baseren op 'geruchten van betrouwbare bronnen'. Maas zelf komt in het verhaal niet aan het woord. Volgens Claessens had ze genoeg kansen om te reageren, maar heeft ze niet teruggebeld. N&O schreef daarop 'Maas ontkent geruchten niet'.

Vindt N&O die conclusie inhoudelijk juist als Maas niet reageert? Uitgever Richard Claessens van N&O: "Dat laat ik in het midden."

Gedwongen
De coalitiepartijen stellen dat N&O vaker in de fout gaat. Volgens Claessens dwingt de coalitie hem sinds de verkiezingen in 2014 positiever over gemeente en coalitie te schrijven.

Claessens zegt dan ook erg blij te zijn met zo'n onderzoek. "Dan zal blijken dat N&O het principe hoor en wederhoor correct toepast."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
Interview met loslippige Heemels maakt kans op prijs
Krant stuurt verslaggever weg na geheime opnames
Openhartig interview met Heemels genomineerd voor prijs
ANP
Öztürk: 'Journalist Joep Dohmen moet fouten erkennen'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen