Overslaan en naar de inhoud gaan

Nuth klaagt lokaal weekblad aan

Geplaatst opdonderdag 24 maart 2016 - 6:49

Een meerderheid in de gemeenteraad van Nuth wil de Raad voor de Journalistiek inschakelen omdat weekblad Nuth & Omstreken te vaak geen hoor en wederhoor zou toepassen.

De coalitiepartijen CDA, Leefbaar Nuth, GroenLinks en VVD dienden daartoe woensdag in de raadsvergadering een motie in. Deze werd gesteund door de PvdA.

Beschuldiging
Aanleiding voor de motie is dat N&O VVD-raadslid Daniëlle Maas letterlijk beschuldigde van machtsmisbruik omdat zij de tennisbaan in Wijnandsrade zou willen kopen. Die komt na de tennisfusie in Nuth vrij.

'Betrouwbare bronnen'
Het weekblad zegt zich te baseren op 'geruchten van betrouwbare bronnen'. Maas zelf komt in het verhaal niet aan het woord. Volgens Claessens had ze genoeg kansen om te reageren, maar heeft ze niet teruggebeld. N&O schreef daarop 'Maas ontkent geruchten niet'.

Vindt N&O die conclusie inhoudelijk juist als Maas niet reageert? Uitgever Richard Claessens van N&O: "Dat laat ik in het midden."

Gedwongen
De coalitiepartijen stellen dat N&O vaker in de fout gaat. Volgens Claessens dwingt de coalitie hem sinds de verkiezingen in 2014 positiever over gemeente en coalitie te schrijven.

Claessens zegt dan ook erg blij te zijn met zo'n onderzoek. "Dan zal blijken dat N&O het principe hoor en wederhoor correct toepast."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Openhartig interview met Heemels genomineerd voor prijs
ANP
Interview met loslippige Heemels maakt kans op prijs
Krant stuurt verslaggever weg na geheime opnames
ANP
Öztürk: 'Journalist Joep Dohmen moet fouten erkennen'
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen