Overslaan en naar de inhoud gaan

Nuth en Bingelrade aan Risq Parkstad toegevoegd

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2015 - 8:03

De makers Rob Oostdam en Christian Petermann van Risq Parkstad hebben het prototype na een aantal proefsessies aangepast. Zo zijn Nuth en Bingelrade nu wel vertegenwoordigd in het bordspel.

Het spel is vanaf woensdag in een beperkte oplage bij voorinschrijving te bestellen.

Legers
Verder zijn in de update de legers aangepast. Er zit nu een Sherman-tank tussen van de Amerikaanse Old Hickerydivisie, de bevrijders van Parkstad in september 1944. En een Britse soldaat, als ode aan de Desert Rats van de Britse veldmaarschalk Bernard Montgomery. Van Duitse kant wordt een Heinkel-111-bommenwerper opgenomen.

Oma
Petermann: "Mijn Duitse oma Hildegard Petermann was de secretaresse van vliegtuigbouwer Ernst Heinkel in Rostock. Heinkel ontwikkelde deze bommenwerper, maar liet in 1939 ook het eerste straalmotervliegtuig (HE-176) ter wereld vliegen. Hij werd uiteindelijk de grondlegger van de moderne luchtvaart zoals wij die kennen."

Lees ook: Veldslag om Parkstad op het punt van beginnen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veldslag om Parkstad op het punt van beginnen
Risk-slagveld breidt zich uit over heel Zuid-Limburg
Heerlenaar werkt aan spel met zoon van Pablo Escobar
Procedure tegen Buitenring kan aanleg weg vertragen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen