Overslaan en naar de inhoud gaan

Nuth en Bingelrade aan Risq Parkstad toegevoegd

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2015 - 8:03

De makers Rob Oostdam en Christian Petermann van Risq Parkstad hebben het prototype na een aantal proefsessies aangepast. Zo zijn Nuth en Bingelrade nu wel vertegenwoordigd in het bordspel.

Het spel is vanaf woensdag in een beperkte oplage bij voorinschrijving te bestellen.

Legers
Verder zijn in de update de legers aangepast. Er zit nu een Sherman-tank tussen van de Amerikaanse Old Hickerydivisie, de bevrijders van Parkstad in september 1944. En een Britse soldaat, als ode aan de Desert Rats van de Britse veldmaarschalk Bernard Montgomery. Van Duitse kant wordt een Heinkel-111-bommenwerper opgenomen.

Oma
Petermann: "Mijn Duitse oma Hildegard Petermann was de secretaresse van vliegtuigbouwer Ernst Heinkel in Rostock. Heinkel ontwikkelde deze bommenwerper, maar liet in 1939 ook het eerste straalmotervliegtuig (HE-176) ter wereld vliegen. Hij werd uiteindelijk de grondlegger van de moderne luchtvaart zoals wij die kennen."

Lees ook: Veldslag om Parkstad op het punt van beginnen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veldslag om Parkstad op het punt van beginnen
Risk-slagveld breidt zich uit over heel Zuid-Limburg
Heerlenaar werkt aan spel met zoon van Pablo Escobar
Procedure tegen Buitenring kan aanleg weg vertragen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen