Overslaan en naar de inhoud gaan

Nunhems Zaden definitief verkocht

Geplaatst opvrijdag 1 juni 2018 - 7:28

Nunhems Zaden is definitief verkocht. De groentezaadveredelaar uit Nunhem komt in handen van BASF.

De overname hing al een tijdje in de lucht, maar de Europese Unie heeft er nu definitief een klap op gegeven.

Koploper
Bayer, nu moederbedrijf van Nunhems, wil Monsanto, die de wereldwijde koploper in groentezaden is, namelijk kopen. Nunhems volgt als nummer vier in die sector en dat mag volgens de Brusselse toezichthouder niet, omdat deze samen een te machtige positie in de zadenmarkt zouden innemen.

Lees ook: Te koop: Nunhems Zaden, geen gevolgen werkgelegenheid

Interesse
BASF was overigens niet de enige partij die interesse had om Nunhems Zaden over te nemen, meldt De Limburger. Ook het Duitse zaadveredelingsbedrijf KWS Saat bracht een bod uit, maar die ving bot. Uiteindelijk is Nunhems voor 1,7 miljard euro van de hand gedaan aan BASF, weet de krant.

Eerder werd al gemeld dat de overname geen gevolgen zou hebben voor de 2.000 werknemers van Nunhems.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen