Overslaan en naar de inhoud gaan

Nunhem viert toch een beetje carnaval met prinses Sanne I

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2021 - 21:13

Sanne Kroos is uitgeroepen tot Prinses Sanne I van carnavalsvereniging de Bosuule in Nunhem. Daarmee is zij de eerste en vooralsnog enige prins(es) van dit jaar in Limburg.

Door het coronavirus zijn dit seizoen alle carnavalsactiviteiten afgelast, op een paar online evenementen na. Ook hebben alle verenigingen besloten geen prins uit te roepen, behalve dan de Bosuule in Nunhem.

Online sollicitatie
Sanne was een van de drie kandidaten die solliciteerde op de functie van prins bij de carnavalsvereniging. Tijdens online gesprekken tussen de prinsencommissie en de kandidaten kwam zij als beste naar voren. Vorige week kreeg ze het goede nieuws en zaterdagavond werd zij via social media voorgesteld aan de bevolking.

Uitroepen enige prinses van Limburg in Nunhem (16 jan 2021)

De 18-jarige prinses is erg blij met haar uitverkiezing. Ze beseft heel goed dat dit een totaal ander jaar wordt dan anders. "Maar volgend jaar ben ik op wereldreis en ik wil geen twee vastelaovenden missen."

Jong en enthousiast
Volgens voorzitter Auke Adams van de Bosuule was al snel duidelijk dat zij de beste kandidaat was. "Ze is jong, enthousiast, had zich goed voorbereid en kwam met originele ideeën voor dit seizoen." Een van de voorstellen van Sanne was om ook een jeugdprinses en een seniorenprinses aan te stellen. Die zijn zaterdagavond ook uitgeroepen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen