Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nul inbraken opgelost in gemeente Voerendaal'

Geplaatst opvrijdag 27 december 2019 - 8:49

Van de 115 inbraken die de afgelopen drie jaar in Voerendaal zijn gepleegd, heeft de politie in nul gevallen een verdachte weten op te pakken.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL.

Nul
Voerendaal is daarmee de enige Limburgse gemeente waar de politie tot mei van dit jaar geen verdachte heeft weten aan te houden na een geregistreerde inbraak. In totaal zijn er 30 Nederlandse gemeenten waar het ophelderingspercentage nul procent is.

Ophelderingsnorm
De politie hanteert een ophelderingsnorm van ongeveer tien procent. Als we in Limburg gaan kijken is die norm alleen gehaald in Bergen 13,3 procent (75 inbraken), Gennep 12,5 procent (120 inbraken), Venray 12,3 procent (285 inbraken), Vaals 11,8 procent (85 inbraken), Kerkrade 11 procent (590 inbraken), Venlo 11 procent (1090 inbraken) en Roermond 10,3 procent (580 inbraken). In Eijsden-Margraten werd de norm net niet gehaald met 9,3 procent (215 inbraken).

Meeste inbraken
In Sittard-Geleen werden 1605 inbraken geregistreerd. Daarmee voert de gemeente in de Westelijke Mijnstreek de ranglijst aan in Limburg. Van deze zaken werd 5,9 procent opgehelderd. Maastricht volgt met 1365 inbraken en een ophelderingspercentage van 6,2 procent. In Heerlen is 7,4 procent van de 1150 inbraken opgehelderd.

Laagste norm
De ophelderingsnorm is dus het laagst in Voerendaal (nul procent en 115 inbraken). Stein volgt met 3,1 procent (325 inbraken). De top drie wordt met 4,8 procent (105 inbraken) compleet gemaakt door Gulpen-Wittem.

Moeilijk
De politie zegt tegen RTL dat het niet eenvoudig is om inbraken op te lossen. Vaak ontbreken aanknopingspunten zoals een duidelijk signalement van een verdachte, camerabeelden of informatie over voertuigen. Zelfs als die informatie wel voor handen is, blijven zaken nog wel eens liggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen