Overslaan en naar de inhoud gaan

Nu ook faillissementsverzoek voor ketens Macintosh

Geplaatst opdinsdag 5 januari 2016 - 8:56

De bewindvoerders van Macintosh Retail hebben nu ook het faillissement aangevraagd voor de afzonderlijke ketens Dolcis, Invito, Hoogenbosch Retail Group, Manfield en PRO Sport.

Ook voor Macintosh E-commerce en Steve Madden geldt dit. Het bestuur van Scapino vraagt uitstel van betaling aan.

Officieel failliet
Het moederbedrijf van de schoenenketens zelf was vorig week al officieel failliet verklaard. Voor de meeste andere vennootschappen was tot nu toe alleen uitstel van betaling gevraagd en verkregen. De bewindvoerders verwachten dat hun verzoek om de surseances om te zetten in een faillissement dinsdag nog wordt behandeld door de rechtbank in Maastricht.

Winkels open
De winkels en webshops van het retailbedrijf, met de hoofdvestiging op Maastricht Aachen Airport, blijven vooralsnog geopend. Ruilen is ook nog steeds mogelijk. Bewindvoerders zijn op dit moment samen met de banken in gesprek met overnamekandidaten voor de Macintosh Groep. Daarbij worden alle scenario’s onderzocht, inclusief een verkoop van delen van het bedrijf.

Macintosh telt ruim vijfhonderd winkels in Nederland, België en Luxemburg. Er werken in totaal 5500 mensen.

Financiële zorgen
Het bedrijf ging ten onder aan een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. Om uit de financiële zorgen te komen, verkocht Macintosh de laatste tijd al een aantal bedrijfsonderdelen, waaronder de interieurwinkels van Kwantum, BelCompany en Halfords.

Niet uit de verf
Met alleen nog schoenenzaken in de Benelux in zijn bezit hoopte de retailer op een goed najaar.
De verkopen in november en de eerste weken van december vielen echter zwaar tegen. Daardoor kwamen ook de verbeteringen die het bedrijf wilde doorvoeren in zijn winkels onvoldoende uit de verf.

Lees hier meer over Macintosh.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

200 Limburgers op straat door failliete schoenverkopers
Winkelconcern Macintosh failliet verklaard
Scapino-winkels weer in handen van schoenenketen Ziengs
Uitstel van betaling voor zieltogend Macintosh-concern
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen