Overslaan en naar de inhoud gaan

Nu of Nooit-bands spelen op Eurosonic Noorderslag

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2016 - 8:17

Drie Limburgse bands spelen vrijdagavond op een Euregionale showcase tijdens muziekconferentie Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen.

Het gaat om Storksky (Sittard, winnaar Nu of Nooit 2015), Jick Munro & The Laserbeams (Maastricht, winnaar Nu of Nooit 2014) en The Blackwater Experience (Horst).

Oost-Europa
Ieder jaar staan op ESNS - dat woensdag begon en nog tot en met zaterdag duurt - verschillende landen in de spotlights om hun muziektalent te laten zien aan zo’n drieduizend Europese muziekprofessionals. Dit jaar zijn dat vooral landen uit Oost-Europa.

Nu of Nooit
De Euregionale showcase, op initiatief van Stichting Popmuziek Limburg (SPL) en het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL), vindt plaats in het Groningse café de Drie Gezusters. Dat bands van Nu of Nooit op ESNS staan komt niet vaak voor, zegt popconsulent Paul Moerel van HKL.

Zeer talentvol
"De huidige bands zijn onder andere zeer talentvol, hebben veel podiumervaring en denken goed na over hoe ze hun act presenteren. Zo is Jick Munro dit jaar geboekt voor de Zwarte Cross. En Storksky maakte tijdens Nu of Nooit een grote indruk bij de jury, popliefhebbers en programmeurs. Nog nooit was iedereen het er zo unaniem over eens dat zij moesten winnen."

Lees ook: Storksky wint Nu of Nooit en opent Pinkpop 2016.

Op deze Europese showcase kunnen bands muziekprofessionals uitnodigen om te komen kijken, legt Moerel uit. "Op ESNS kunnen ze netwerken, het staat goed in hun portfolio en geeft een kwaliteitskeurmerk aan een band."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Storksky wint Nu of Nooit en opent Pinkpop 2016
Deelnemers popwedstrijd Nu of Nooit bekend
Video: 'Al één publiek' voor Pinkpop-opener Walden
Debuutsingle Walden valt internationaal in de smaak
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten