Overslaan en naar de inhoud gaan

Nu of Nooit-bands spelen op Eurosonic Noorderslag

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2016 - 8:17

Drie Limburgse bands spelen vrijdagavond op een Euregionale showcase tijdens muziekconferentie Eurosonic Noorderslag (ESNS) in Groningen.

Het gaat om Storksky (Sittard, winnaar Nu of Nooit 2015), Jick Munro & The Laserbeams (Maastricht, winnaar Nu of Nooit 2014) en The Blackwater Experience (Horst).

Oost-Europa
Ieder jaar staan op ESNS - dat woensdag begon en nog tot en met zaterdag duurt - verschillende landen in de spotlights om hun muziektalent te laten zien aan zo’n drieduizend Europese muziekprofessionals. Dit jaar zijn dat vooral landen uit Oost-Europa.

Nu of Nooit
De Euregionale showcase, op initiatief van Stichting Popmuziek Limburg (SPL) en het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL), vindt plaats in het Groningse café de Drie Gezusters. Dat bands van Nu of Nooit op ESNS staan komt niet vaak voor, zegt popconsulent Paul Moerel van HKL.

Zeer talentvol
"De huidige bands zijn onder andere zeer talentvol, hebben veel podiumervaring en denken goed na over hoe ze hun act presenteren. Zo is Jick Munro dit jaar geboekt voor de Zwarte Cross. En Storksky maakte tijdens Nu of Nooit een grote indruk bij de jury, popliefhebbers en programmeurs. Nog nooit was iedereen het er zo unaniem over eens dat zij moesten winnen."

Lees ook: Storksky wint Nu of Nooit en opent Pinkpop 2016.

Op deze Europese showcase kunnen bands muziekprofessionals uitnodigen om te komen kijken, legt Moerel uit. "Op ESNS kunnen ze netwerken, het staat goed in hun portfolio en geeft een kwaliteitskeurmerk aan een band."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Storksky wint Nu of Nooit en opent Pinkpop 2016
Deelnemers popwedstrijd Nu of Nooit bekend
Video: 'Al één publiek' voor Pinkpop-opener Walden
Debuutsingle Walden valt internationaal in de smaak
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen