Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nu naar buiten, straks beter bestand tegen hittegolf'

Geplaatst opzondag 21 februari 2021 - 6:00

Het extreme temperatuurverschil dit weekend ten opzichte van een week geleden is goed voor je lichaam.

Dat zegt Wouter van Marken Lichtenbelt, thermofysioloog aan de Universiteit Maastricht.

Video: L1

Stofwisseling
“Het is goed voor je stofwisseling en je weerstand”, legt Van Marken Lichtenbelt uit. Hij doet onderzoek naar de invloed van temperatuur op het menselijk lichaam en gedrag. “Mensen creëren een temperatuurniveau dat ze constant houden met airco’s. Maar door juist nu naar buiten te gaan en van de voorjaarszon te genieten, kun je in de zomer beter tegen een eventuele hittegolf.”

Wandelaars
Zelf heeft Van Marken Lichtenbelt de thermostaat op 15 graden in de ochtend en 18 graden in de avond. Het is even geleden dat de temperatuur in enkele dagen tijd zo hard steeg in onze provincie. Met een temperatuur van gemiddeld 17 graden trok vandaag een aantal wandelaars de Limburgse natuur in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen