Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nu naar buiten, straks beter bestand tegen hittegolf'

Geplaatst opzondag 21 februari 2021 - 6:00

Het extreme temperatuurverschil dit weekend ten opzichte van een week geleden is goed voor je lichaam.

Dat zegt Wouter van Marken Lichtenbelt, thermofysioloog aan de Universiteit Maastricht.

Video: L1

Stofwisseling
“Het is goed voor je stofwisseling en je weerstand”, legt Van Marken Lichtenbelt uit. Hij doet onderzoek naar de invloed van temperatuur op het menselijk lichaam en gedrag. “Mensen creëren een temperatuurniveau dat ze constant houden met airco’s. Maar door juist nu naar buiten te gaan en van de voorjaarszon te genieten, kun je in de zomer beter tegen een eventuele hittegolf.”

Wandelaars
Zelf heeft Van Marken Lichtenbelt de thermostaat op 15 graden in de ochtend en 18 graden in de avond. Het is even geleden dat de temperatuur in enkele dagen tijd zo hard steeg in onze provincie. Met een temperatuur van gemiddeld 17 graden trok vandaag een aantal wandelaars de Limburgse natuur in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen