Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nu kun je op vakantie de weg opzoeken'

Geplaatst opdonderdag 15 juni 2017 - 12:26

Internetten met je telefoon in het buitenland kost vanaf donderdag net zoveel als in Nederland.

De zogenoemde roamingkosten voor landen binnen de EU zijn namelijk afgeschaft.

Kroatië
Senioren in Geleen hadden donderdagochtend het geluk om daar als een van de eerste gebruik van te kunnen maken. Ze vertrokken met de bus naar Kroatië, maar gebruik maken van de nieuwe roamingregels doen ze niet: "We hebben niet zo'n moderne telefoon waar we mee kunnen internetten", aldus een van de reizigers.

Grens
Op het busstation in Heerlen zijn mensen meer tevreden. Voor hen geen torenhoge kosten meer vanwege een beetje internetten in het buitenland. "Ik vind het top. Ik woon vlak bij de grens met België, dus nu kan ik daar rustig internetten", zegt de een.

Vakantie
Een ander: "Nu kun je op vakantie contact hebben met anderen en de weg opzoeken als je die kwijt bent, al was het ook wel fijn om in het buitenland even geen internet maar rust te hebben", vertelt ze.

Adders
Toch zijn er nog een paar adders onder het gras. Wie vanuit Nederland naar een ander EU land belt, betaalt nog steeds het buitenlandtarrief. Ook geldt per telecomprovider een maximale hoeveelheid internetdata die je in het buitenland kan gebruiken als je in Nederland een onbeperkt internetabbonement hebt.

De meeste telecomaanbieders hebben bovendien al aangekondigd dat de abonnementen iets duurder zullen worden om de kosten voor roaming te ondervangen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Schaf roamingkosten af binnen de Benelux'
Verscherpte controle telefoons na 'smaad en laster'
Mobiele telefoons meten drukte op Oktoberfeest
Stuk Berlijnse muur naar Avantis in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen