Overslaan en naar de inhoud gaan

'Nu kun je op vakantie de weg opzoeken'

Geplaatst opdonderdag 15 juni 2017 - 12:26

Internetten met je telefoon in het buitenland kost vanaf donderdag net zoveel als in Nederland.

De zogenoemde roamingkosten voor landen binnen de EU zijn namelijk afgeschaft.

Kroatië
Senioren in Geleen hadden donderdagochtend het geluk om daar als een van de eerste gebruik van te kunnen maken. Ze vertrokken met de bus naar Kroatië, maar gebruik maken van de nieuwe roamingregels doen ze niet: "We hebben niet zo'n moderne telefoon waar we mee kunnen internetten", aldus een van de reizigers.

Grens
Op het busstation in Heerlen zijn mensen meer tevreden. Voor hen geen torenhoge kosten meer vanwege een beetje internetten in het buitenland. "Ik vind het top. Ik woon vlak bij de grens met België, dus nu kan ik daar rustig internetten", zegt de een.

Vakantie
Een ander: "Nu kun je op vakantie contact hebben met anderen en de weg opzoeken als je die kwijt bent, al was het ook wel fijn om in het buitenland even geen internet maar rust te hebben", vertelt ze.

Adders
Toch zijn er nog een paar adders onder het gras. Wie vanuit Nederland naar een ander EU land belt, betaalt nog steeds het buitenlandtarrief. Ook geldt per telecomprovider een maximale hoeveelheid internetdata die je in het buitenland kan gebruiken als je in Nederland een onbeperkt internetabbonement hebt.

De meeste telecomaanbieders hebben bovendien al aangekondigd dat de abonnementen iets duurder zullen worden om de kosten voor roaming te ondervangen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Schaf roamingkosten af binnen de Benelux'
Verscherpte controle telefoons na 'smaad en laster'
Mobiele telefoons meten drukte op Oktoberfeest
Stuk Berlijnse muur naar Avantis in Heerlen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen