Overslaan en naar de inhoud gaan

NS wil ticketbalies op stations Roermond en Venlo sluiten

Geplaatst opwoensdag 9 december 2020 - 20:30

De Nederlandse Spoorwegen (NS) wil de ticketservicebalies op de stations in Roermond en Venlo sluiten. Ook de rondlopende servicemedewerkers op station Heerlen moeten weg. Station Maastricht wordt daarmee het enige station in onze provincie met een ticketservicebalie.

In heel Nederland blijven nog maar 15 ticketservicebalies over. Nu zijn er dat nog 36. Volgens de vervoersmaatschappij digitaliseert Nederland in een rap tempo en zijn de balies niet langer nodig.

'Helft van tijd lege balie'
"Gemiddeld genomen is er voor de helft van de tijd aan de balie geen reiziger die we kunnen helpen. Bij sommige balies verkopen we slechts één abonnement per tien dagen", zo zegt Tjalling Smit van de Raad van Bestuur van de NS. In de keuze voor de vijftien locaties die de balie behouden woog mee hoe complex het station is en hoeveel overstappende reizigers het gebruiken, maar ook welk type reiziger naar het station komt, bijvoorbeeld toeristen.

300 medewerkers dupe van plannen
In 2004 werden nog 63 procent van alle kaartjes aan een balie gekocht, vorig jaar was dat aandeel 12 procent volgens de NS. De vervoersmaatschappij verwacht dat de voorgestelde plannen impact hebben op 300 fulltime medewerkers. Hoe de NS dat gaat opvangen is nog niet bekend. In het voorjaar van 2021 moet daar meer duidelijkheid over komen. Dan wordt waarschijnlijk ook bekend wanneer de ticketservicebalies verdwijnen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen