Overslaan en naar de inhoud gaan

NS: 'Treinen richting Zandvoort kleuren oranje'

Geplaatst opvrijdag 3 september 2021 - 10:57

De stroom racefans die met de trein naar Zandvoort gaan, is vrijdagochtend op gang gekomen. Volgens de NS kleuren fans van Max Verstappen sinds vrijdagochtend vroeg de stations oranje.

"De racefans zijn goed gemutst. Ze hebben er zin in", aldus een NS-woordvoerder.

Lees ook: De F1-terugkeer op Zandvoort is nu al bijzonder

'Te doen, maar tegelijk ook druk'
Een woordvoerder van de NS liet eerder vrijdagochtend al weten dat de dienstregeling goed op gang was gekomen. Sinds 07.30 uur rijden twaalf treinen per uur vanaf Amsterdam Centraal naar Zandvoort, en ook weer terug. Volgens de NS-woordvoerder is het "te doen, maar tegelijk ook druk". De NS laat fans gedoseerd toe tot de treinen. Per keer gaat het op station Amsterdam Centraal om zon achthonderd mensen. Daardoor blijft er ook ruimte voor mensen die op stations tussen Amsterdam en Zandvoort opstappen.

Halfuur extra
Reizigers moeten volgens de NS rekening houden met grote drukte in de treinen en op de stations. Dit kan leiden tot een langere reis- of wachttijd bij overstappen op de trein naar Zandvoort. "We gaan uit van gemiddeld een halfuur", aldus de NS.

Oranje en blauw
Volgens de NS-woordvoerder begint het rond 09.30 uur op Amsterdam Centraal wel druk te worden. "We zien een gestage stroom oranje en blauwe (de kleur van het Red Bull-team, red.) fans." Omdat er elke vijf minuten achthonderd fans meekomen, zit er volgens de zegsman wel een "behoorlijke" doorloop in. "En het liep vanaf vroeg al door."

Lees ook: Pitlane: 'Voordeel Verstappen in eerste rondes op Zandvoort'

23.000 reizigers per dag
Door de forse uitbreiding van de NS-dienstregeling vanwege de Grand Prix in Zandvoort, die vrijdag begint met vrije trainingen, kunnen per uur 10.000 treinreizigers naar de Noord-Hollandse badplaats worden gebracht. De NS verwacht gemiddeld 23.000 mensen per dag naar Zandvoort te brengen, en een ongeveer even groot aantal later op de dag ook weer terug. Vanaf het station is het zon tien tot vijftien minuten lopen naar het circuit.

Sfeerproevers
Behalve mensen die een kaartje hebben weten te bemachtigen, komen er mogelijk ook mensen naar Zandvoort om de sfeer te proeven. De NS roept hen op om begin van de middag te reizen, om te voorkomen dat het te druk wordt in de trein.

Bekijk de voorbeschouwing op de Dutch GP in L1's autosportprogramma Pitlane:

L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen